Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barcelona döntött vezetőedzője sorsáról – sajtóhír

A Bayern München elleni 8-2-es, megsemmisítő vereség után a Barcelona együttese a várakozások szerint rövidesen menesztheti a vezetőedzőt…

Fabrizio Romano megbízható forrásai szerint a Barcelona vezetősége a szombati napon hivatalosan is be fogja jelenteni Quique Sétien felmentését a katalán csapat vezetőedzői posztjáról.

Emlékezhetünk rá, hogy a rutinos szakember helye már a Real Madrid elleni bajnoki vereséget követően komolyan veszélybe került. A La Liga-elsőségről való lemaradást követően még azzal indokolták a maradását, hogy nem szeretnének idény közben váltani, és még ott a van Bajnokok Ligája végjátéka. Hát, már az sincs… Ugyanakkor a mostani, felforgatott versenynaptár következtében kevesebb mint egy hónap múlva már kezdődik a következő bajnoki idény, tehát az új mesternek megint vajmi kevés ideje lenne beilleszkedni, esetleges új igazolásokkal a saját ízére alakítani a jövő évi keretet.

A korábban többek közt a Racing Santander, a Las Palmas és a Betis csapatát irányító Sétien januárban érkezett a Barcelonához, akkor még azonos pontszámmal álltak a katalánok a tabella élén a szezon végére viszont a “királyi gárda” öt ponttal előzte meg őket, és már az utolsó forduló előtt bebiztosította története 34. bajnoki címét.

A korábbi híresztelések szerint a játékosok és a vezetőség sem elégedett a 61 éves trénerrel, akinek így muszáj lesz távoznia. Sokak szerint a kérdés már csak az lehet, hogy ki fogja követni őt a katalán óriás padján addig, ameddig a hosszútávú kiszemeltként emlegetett Xavi vagy Ronald Koeman aktuális munkája miatt nem állhat a Barca rendelkezésére.