Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: nem bírt a ZTE-vel a Fehérvár – eredmények

Simon Krisztián duplájával győzni tudott az Újpest, míg a nagy átalakulásokon áteső ZTE otthon tartott egy pontot a tavalyi ezüstérmes Fehérvár ellen.

Az első félidőben kiegyenlített játék zajlott a mezőnyben, mindkét csapat előtt adódott lehetőség a gólszerzésre. A 17. percben Simon megszerezte a vezetést a vendégeknek (0-1). A hazaiaktól a Kaposvárról érkező Ádám fejesét jegyezhettük fel a helyzetek közé, míg a 32. percben az újpestiek eltalálták a kapufát, de újabb gól már nem született az első játékrészben. A második félidőben feljebb kapcsolt a Paks, a “zöld-fehérek” sokat birtokolták a labdát és rengeteg lövéssel próbálkoztak, de újabb találatot ismét Simon tudott szerezni (0-2). Ezután még többet próbálkozott a Paks, és a 76. percben Ádám góljával sikerült szépíteni (1-2). A paksiak mindent megtettek az egyenlítésért, a ráadásban két helyzete is volt a hazaiknak, de ezekkel nem tudtak élni. Az Újpest ellentámadásokból veszélyeztetett, de újabb gólt már a “lilák” sem tudtak szerezni, így maradt az 1-2-es eredmény.

Paks – Újpest 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Ádám (76.), ill. Simon (17., 62.)

A nap második meccsén a Bóér Gábor vezette Zalaegerszeg fogadta a MOL Fehérvárt, ahol a korábbi ZTE-edző, Márton Gábor ült a kispadon. A hazaiak már a második percben megszerezték a vezetést Babati góljával (1-0). Erre gyorsan válaszolni tudott a Vidi, a 10. percben Evandro egyenlített (1-1). Hat perccel később ismét előnybe került a ZTE, Szépe volt eredményes (2-1). A gyors gólváltás után inkább a mezőnyben zajlott a játék, egészen a 43. percig, amikor Nikolic tudott egyenlíteni tizenegyesből (2-2). A második félidőben jobban tudta birtokolni a labdát a ZTE, mint az elsőben. A 60. percben Nikolic remek tekerésével megszerezte a vezetést a Fehérvár (2-3). Azonban nem tudta sokáig tartani az előnyt a Vidi, a 75. percben Babati egyenlített büntetőből (3-3). A Fehérvár ezután próbálta megszerezni a három pontot, de a ZTE jól védekezett, így rászolgált az egy pontra.

Zalaegerszeg – MOL Fehérvár 3-3 (2-2)
Gólszerzők: Babati (2., 75. – tizenegyesből), Szépe (16.), ill. Evandro (10.), Nikolic (43. – tizenegyesből, 60.)

A forduló további mérkőzései:

Péntek:
MTK Budapest – Ferencvárosi TC 1-1

Vasárnap:
16:55: Diósgyőr – Mezőkövesd (tv: M4 Sport)
19:00: Puskás Akadémia – Honvéd (tv: M4 Sport)

Hétfő:
19:00: Budafok – Kisvárda (tv: M4 Sport)

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista élmezőnye:

(A tabellákat köszönjük az eredmenyek.com-nak!)