Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: Az Inter lesz a Sevilla ellenfele a döntőben!

Kiütéses Sahtar Donyeck elleni győzelmével az olasz Internazionale lesz a Sevilla ellenfele az Európa-liga 2019/2020-as lerövidített idényének fináléjában.

Antonio Conte ezúttal is nagyszerűen megszervezte csapata játékát. A milánóiak szinte már rutinból tudják, hogy kell elrontani az ellenfél futballját, és kihúzni az aktuális rivális méregfogait.

Az Inter ezúttal sem játszott szemkápráztatóan, de már az első félidőben igazolta, hogy bizony fejben maximálisan ‘meccsben vannak’, lehetőségeiket pedig kíméletlenül kihasználják. Egy Pyatov kapus és a védősor megingása után Lautaro Martinez hamar meg is szerezte a vezetést.

Az előny megszerzése után az Itner csinálta amihez a legjobban ért, őrizte a vezetést, sok területet nem hagyva a támadó harmadban ukrán ellenfelének.

A szünet után Conte csapata folyamatosan őrölte fel ellenfelét, ami újabb gólokban is megmutatkozott. Előbb Danilo D’Ambrosio fejelt Marcelo Brozovic szöglete után a Sahtar hálójába; majd a meccs egyik, ha nem a legjobb Inter-játékosa, Lautaro Martinez duplázott; a kegyelemdöfés pedig a szintén két gólig jutó Romelu Lukakunak adatott meg.

Az Inter taktikailag egyértelműen a Sahtar fölé nőtt, és a mérkőzés összképét nézve ilyen arányú győzelme is megérdemeltnek mondható.

 

Videó rövidesen…

 

Inter – Sahtar Donyeck 5-0 (1-0)
Merkur Spiel-Arena (Düsseldorf), Vezette: S. Marciniak (lengyel)
Gólszerzők: L. Martinez (19. és 74.), D’Ambrosio (64.), Lukaku (78. és 84.)
Sárga lap: Taison (58.)
Piros lap: –

Inter: Handanovic – Godin, De Vrij, Bastoni – Young (Biraghi, 66.), Brozovic (Sensi, 85.), Barella, Gagliardini, D’Ambrosio (Moses, 81.) – L. Martinez (Eriksen, 81.), Lukaku (Esposito, 85). Vezetőedző: Antonio Conte

Sahtar Donyeck: Pyatov – Mativiienko, Khocholava, Kryvtsov, Dodo – Anotnio, Stepanenko – Marlos (Konoplyanka, 75.), Alan Patrick (Solomon, 59.), Taison – Morales. Vezetőedző: Luis Castro