Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ő lehet a Barca első nyári igazolása – sajtóhír

Quique Setién hivatalos menesztése után a katalán sajtó várakozásai szerint a klub korábbi játékosa, Ronald Koeman lesz a Barcelona új vezetőedzője, egyesek pedig már azt is tudni vélik, hogy ki lesz a holland szakember első szerzeménye…

A katalán Diario Sport riportja értelmében a Barcelona kispadjára kiszemelt Ronald Koeman többek közt attól tette függővé érkezését, hogy a vezetőség leigazolja-e számára Donny van de Beek-et az Ajax Amszterdam együttesétől.

A 23 éves irányító a 2018-2019-es szezonban színeiben 57 tétmeccsen 17-szer volt eredményes, és több csapattársával ellentétben múlt nyáron nem hagyta el az amszterdami egyesületet, hanem továbbra is maradt csapatánál. A legutolsó idényben van de Beek minden sorozatot figyelembe véve 10 gólnál és 11 gólpassznál járt 37 mérkőzést követően, amikor félbeszakították márciusban a holland bajnokságot.

A tízszeres holland válogatott labdarúgó szerződése 2022-ig érvényes az amszterdami klubnál, előzetesen 50 millió euró feletti értéket jósoltak a klubváltására. A jelenlegi helyzetben viszont az Ajax várhatóan jóval kevesebbért is kénytelen lesz értékesíteni őt, ám a katalánoknak komoly kihívókkal kell szembenézniük, mert a Real Madrid és a Manchester United is régóta udvarol a tehetséges középpályásnak.