Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

City: ők az alternatívák Koulibaly helyett

Nem rég még arról szóltak a hírek, hogy a klubok már meg is egyeztek egymással Koulibaly eladásáról – az üzlet viszont azóta sem köttetett meg.

A Manchester City már régóta keresi a megfelelő embert Laporte mellé a védelem tengelyébe és a Napoli szenegáli játékosa, Kalidou Koulibaly sok szempontból tökéletes lett volna ebbe a pozícióba. Az olasz csapat azonban szeretne a lehető legjobban keresni rajta, valamint eleve neheztelnek a City-re, amiért korábban Jorginho átigazolása kapcsán nem alakultak jól a dolgok (a középpályás pedig végül a Chelsea-ben kötött ki).

A L’Equipe nem rég arról írt, hogy megszületett a megállapodás, a tárgyalások viszont mégsem értek célba. A Napoli 85 millió eurót kér a 29 éves játékosáért, ami még mindig valamivel több annál, mint amennyit az angolok kínálnának érte. A Napoli amúgy sem akar mindenáron megválni tőle – a Sport szerint főleg Koulibaly ügynöke az, aki minden erejét bevetve életben tartja az átigazolás lehetőségét.

Txiki Begiristain a felmerülő nehézségek láttán elkezdett új alternatívák után nézni. Két védő áll most a kívánságlista tetején: Diego Carlos a Sevillából, valamint Jose Maria Gimenez az Atletico Madridból. Egyik megszerzése sem lenne egyszerű, tekintve hogy mindkettőnek több év van még a szerződéséből és magas a kivásárlási áruk. Gimenez kapcsán pedig sajtóhírek szerint konkrét lépéseket is tett már a City – eddig nem sok sikerrel. Diego Carlos nagyságrendileg 70 millió euróért, Gimenez pedig 120 millióért mozdítható és egyikük sem a pályája elején jár már.