Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia középpályást igazolt az Everton! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Everton együttese hivatalos fórumain bejelentette, hogy leigazolták Abdoulaye Doucourét.

Komolyan meg akarja erősíteni az Everton középpályáját Carlo Ancelotti, hiszen azt követően, hogy Allan és James Rodriguez is aláírt, egy újabb igazolást jelentettek be Abdoulaye Doucouré személyében. A francia játékosért 22,1 millió eurót fizetett a liverpooli alakulat a Watfordnak, de az az összeg a későbbiekben még tovább nőhet a középpályás teljesítményétől függően. A 27 esztendős futballista 3 éves szerződést írt alá a klubbal. A hivatalos bejelentés után az alábbiakat mondta:

Hosszú ideje várok arra, hogy egy olyan klub, mint az Everton megkeressen. Több csapat is érdeklődött irántam, de amikor megtudtam, hogy az Everton is szeretne megszerezni engem, akkor szóltam az ügynökömnek, hogy rájuk koncentráljunk. Ez volt az egyetlen együttes, ahova igazolni akartam, kiváló lehetőségnek tartom a karrierem szempontjából. Mindent bele fogok adni, hogy segítsem a csapatot egy jó eredmény elérésében.

Doucouré 2016 februárja óta él a szigetországban, egy rövidke spanyol kitérőtől eltekintve. A Watford mezét összesen 141 alkalommal ölthette magára, amelyeken 17 gólt és 12 asszisztot jegyzett. Új klubjában a 16-os mezszámot fogja viselni.