Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: eldőlt Aubameyang sorsa – sajtóhír

Angol sajtóértesülések szerint az Arsenal hamarosan bejelenti, hogy támadója, Pierre-Emerick Aubameyang új szerződést fog aláírni.

Az Aubameyang jövőjével kapcsolatos pletykák hamarosan lecsendesedhetnek, mivel az angol The Athletic információi szerint a gaboni támadó nemsokára aláír egy új hároméves szerződést, amellyel az Arsenal legjobban fizetett játékosa lesz. A The Sun értesülései szerint Aubameyang heti 250 ezer fontot fog keresni, ezzel pedig megelőzi majd a fizetési listán Mesut Özilt.

A tárgyalások hónapokig tartottak, és a The Athletic szerint azért tudtak lezárni őket, mert az Arsenal vezetőedzője, Mikel Arteta személyesen járt közben az ügyben, és mert jó kapcsolatot ápol mind a támadóval, és mind annak édesapjával.

Az Arsenalnál nagyon fontos volt, hogy Aubameyang a játékosuk maradjon: a 31 éves csatár az előző szezonban minden sorozatot figyelembe véve 44 mérkőzésen lépett pályára, ezeken pedig 29 gólt lőtt. Ő lett a klub házi gólkirálya az elmúlt két szezonban, 2019-ben pedig Sadio Mané és Mohamed Szalah mellett a legtöbb gólt szerezte a PL-idényben.

Aubameyang 2018-ban, az átigazolásakor írta alá legutóbbi szerződését, ami 2021 nyarán járt volna le, és az Arsenal azt semmiképp nem akarta hagyni, hogy jövőre ingyen távozzon, ezért is volt fontos a kontraktus meghosszabbítása. Mivel a gaboni játékosért többen is érdeklődtek, köztük a Barcelona és az Inter is, így könnyen dönthetett volna a távozás mellett is.