Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: “Nem kell meglepődni a vereségen!”

A párizsiak vezetőedzője, Thomas Tuchel szerint nem feltétlenül kell meglepődni azon, hogy csapata vereséget szenvedett egy nagyot küzdő Lens otthonában az új idény első bajnokiján. 

A német vezetőedző szerint számítottak arra, hogy nyögvenyelősen kezdődik majd a Ligue 1 2020/21-es idénye, különösen annak fényében, hogy a csapat számos sztárja (Neymar, Mbappé, Di Maria, Keylor Navas vagy Mauro Icardi) koronavírus-fertőzés miatt nem léphetett pályára.

“Nem hiszem, hogy ennél jobbak lehettünk volna ezen az estén. Az első félidővel elégedett voltam, kontrolláltuk a meccs azon időszakát. Sajnos azonban nem tudtunk helyzeteket kialakítani. Ez abszolút felróható kritikaként. Kevesen voltunk, pont azok a játékosok hiányoztak, akik bármikor a különbséget jelenthetik.” – Idézi Tuchel meccs utáni szavait a Canal+.

“Fiatal csapatot küldtünk pályára, tudtuk, hogy benne van a hiba lehetősége így a játékunkban. Az ellenfelünk élni tudott a mi hibáink utáni lehetőségeivel, ellenben ez ránk nem igaz. A döntetlennél többet nem is remélhettünk!” – Így a PSG trénere, aki különösebben nem kívánt azzal sem foglalkozni, hogy csapata zsinórban a 32. idegenbeli bajnokiján már gólképtelen maradt, ezzel nem sikerült beállítania a Sedan 1957 és 1959 között felállított rekordját.

Tuchel szerint egyébként nincs miért aggódniuk, egyszerűen fel kell frissülniük a folytatásra. Utóbbiban sokat segíthet a PSG Alessandro Florenzi, akinek a leigazolását lényegében elismerte a párizsiak trénere.

“Thomas Meunier pótlását meg kell oldanunk. Remélem most már sikerül is. Nagyon optimista vagyok Florenzi leigazolását illetően.” – Így Tuchel.