Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: két rutinos védőt igazolhat a feltörekvő csapat – sajtóhír

Olaszország vezető sportlapja erősítette meg a hírt, mely szerint az olasz bajnokág (Serie A) mezőnyében legfeljebb középcsapatnak számító Cagliari együttese két tapasztalt védő leigazolására készül…

A La Gazzetta dello Sport beszámolója értelmében az Inter rutinos uruguayi hátvédje, Diego Godin és az AS Roma létszámfeletti argentin védője, Federico Fazio egyaránt akár már a héten a Cagliari szolgálatába állhat.

A 34 esztendős Godin 2010-től 2019 az Atlético Madrid játékosa volt, a kilenc szezon alatt közel 400 tétmérkőzést játszott a csapat színeiben, miközben tagja volt a 2013-ban Király-kupát, a 2014-ben spanyol bajnoki címet nyerő együttesnek, kétszeres Európa-liga-, és Szuperkupa-győztes lett, valamint két BL-döntőt játszott. Múlt nyáron szabadon igazolhatóként hároméves szerződést kötött az Interrel, a milánóiaknál 36 meccsen foglalkoztatták, de a klub hosszútávú terveiben már nem szerepel a neve.

Az egy évvel fiatalabb Fazio 2016-ban először a Tottenhamtől kölcsönben érkezett a “Farkasokhoz”, akik később véglegesítették őt, miután meghatározó emberré nőtte ki magát a gárda hátsó alakzatában. Ugyan négy szezon alatt több mint 150 tétmeccsen lépett pályára, a 2019-2020-as szezonban már csak 23 bajnokin számoltak vele. Paulo Fonseca regnálása alatt elvesztette kezdőhelyét, és az olasz sajtó szerint biztosra vehető a távozása.

Az elmúlt idényt a 14. helyen záró szardíniai klub irányítását a következő szezontól Eusebio Di Francesco veszi át, aki még mindig komoly potenciállal rendelkező edzőnek számít. Ráadásul Faziót éveken át trenírozta a Románál, és a több ígéretes igazolással a Cagliarinak reális esélye lehet megcélozni a 2020-2021-es szezonban a táblázat első felét.