El-selejtező: a Lech Poznan gálázva jutott tovább Szalai Attila csapata ellen

A Szalai Attilát is foglalkoztató ciprusi Apollon Limassol csapata bár nagy várokozásokkal vágott neki az Európa-liga selejtező következő körének, a lengyel Lech Poznan nagyon simán, öt gólt lőve jutott tovább a playoffba. A magyar védő végig játszotta a mérkőzést.

Az első félidőben még nem játszott hatalmas fölényben a Lech Poznan, de a vezetést így is megszerezték a lengyelek, az első játékrész végén, a 42. percben, amikor Tiba a kapus lábai között lőtt a hálóba. Egy perccel ezelőtt az Apollon is betalált, de ezt a gólt les miatt érvénytelenítették.

A második félidő is egy lengyel góllal kezdődött a 47. percben, ekkor Ishak talált a kapuba egy jó kiugratást követően. A Lech Poznan most már fölényben futballozott, és az 58. percben a harmadik gólját is meglőtte Kaminski révén, miután a védők beragadtak egy tökéletes indítás után. Már ezzel az előnnyel is sima lett volna a továbbjutás, de a 81. percben először Sykora lőtte ki laposan a bal alsót, majd a 91. percben Tiba duplázhatott. Az Apollonnak bár voltak helyzetei, a védők és a kapus hibái miatt esélyük sem volt a továbbjutásra.

Apollon – Lech Poznan: 0-5 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Tiba (42. 90+1.), Ishak (47.), Kaminski (58.), Sykora (81.)
Sárga lap: Benschop (30.), Sachetti (61.) ill. Satja (32.)
Kiállítás: – ill. –