Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Ronaldo vette el az AS Roma reményét a győzelemre – videóval

Az olasz bajnokság 2. fordulójában a címvédő Juventus az AS Roma otthonába látogatott. Jól játszott a fővárosi csapat, de az előnyt nem tudták kihasználni, aminek egyik fő oka Cristiano Ronaldo volt.

Kiegyenlített és kevés helyzetes első félidőt játszottak a csapatok az első félidőben, de előnnyel a Roma mehetett a szünetre. Az első nagy helyzet a 12. percben érkezett, amikor Mkhitaryan mutatott be egy ígéretes lövést a szólója végén, de Szczesny hárította a próbálkozását. A 30. percben Rabiot ért bele kézzel a labdába a tizenhatoson belül, amiért büntetőt kapott a Roma. A tizenegyest kiharcoló Veretout állt a labda mögé, és bár a lengyel kapus jó irányba mozdult, a hazaiak középpályása betalált a hálóba, és megszerezte a vezetést a csapatának. A 43. percben a Juventus is kapott egy büntetőt: itt Cristiano Ronaldo lőtte a labdát Pellegrini kezére, és természetesen a portugál állt a labda mögé, aki magabiztosan értékesítette is a lehetőséget, ezzel kiegyenlítve az eredményt. Itt azonban nem ért véget a félidő, mivel a 46. percben a Roma ismét megszerezte a vezetést. Egy Juve-szabadrúgás után indulhattak meg a hazaiak játékosai, és a kontra végén Mkhitaryan passzát ismét Veretout váltotta gólra.

A második félidőben már kisebb fölényben játszott az AS Roma, és több helyzetük is volt. Az 56. percben Dzeko próbálkozott egy kapuralövéssel, de nem volt szerencséje, és telibe találta a bal kapufát. A 62. percben ráadásul emberelőnybe is kerültek, miután Rabiot egy rossz becsúszás után megkapta a második sárga lapját is. A 64. percben Dzeko most laposan próbálkozott, de a kapu közepébe tartó lövést Szczesny hatalmas bravúrral védte. Hiába domináltak jobban a hazaiak és hiába volt embertóhátrányban a vendégcsapat, a 69. percben megint egyenlített a Juventus. A jobb oldalról Danilo ívelte be a labdát középre, amire Ronaldo felugrott, majd a kapuba fejelt. Az egyenlítés után a Roma már helyzetet sem tudott kialakítani, a Juventus próbálkozhatott párszor, de a vezetést már nem tudtak megszerezni.

AS Roma – Juventus: 2-2 (1-1)
Helyszín: Stadio Olimpico (Róma) Vezette: Marco Di Bello
Gólszerzők: Veretout (31. – büntetőből, 45+2.) ill. Ronaldo (43. 69.)
Sárga lap: Kumbulla (36.), Pellegrini (54.) ill. Rabiot (30.), Frabotta (86.)
Kiállítás: – ill. Rabiot (62.)

AS Roma: Mirante, Ibanez, Kumbulla, Mancini, Pellegrini (Diawara, 72.), Santon (Peres, 68.), Veretout Spinazzola, Mkhitaryan, Pedro, Dzeko. Vezetőedző: Paulo Fonesca

Juventus: Szczesny, Bonucci, Chiellini, Danilo, Cuadrado, McKennie (Arthur, 58.), Kulusevski (Frabotta, 85.), Rabiot, Ramsey (Bentancur, 68.), Ronaldo, Morata (Costa, 58.). Vezetőedző: Andrea Pirlo

A 2. forduló eddigi eredményei:

Szombat:
Torino – Atalanta 2-4
Sampdoria – Benevento 2-3
Cagliari – Lazio 0-2
Inter – Fiorentina 4-3

Vasárnap:
Spezia – Sassuolo 1-4
Hellas Verona – Udinese 1-0
Crotone – AC Milan 0-2
Napoli – Genoa 6-0
Crotone – AC Milan: 0-1
AS Roma – Juventus: 2-2

Hétfő:
20:45 Bologna – Parma (tv: Digi Sport 2)

A bajnokság aktuális állása: