Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Carabao Cup: dráma végjáték a Spurs – Chelsea rangadón

A mester fogadta egykori tanítványát az angol ligakupa, vagyis a Carabao Cup nyolcaddöntőjében: Tottenham Hotspur – Chelsea. A hazaiak menedzsere ugyanis az a José Mourinho, aki egykor az utóbbi klubnál volt az edzője a vendégek jelenlegi mesterének, Frank Lampardnak.

A végül büntetőpárbajba torkollott találkozón sokkal többet birtokolta a labdát a Chelsea, ám a hazaiak valamivel többet próbálkoztak a kapura lövésekkel. A két együttes szemmel láthatóan nem mutatta az összeszokottság jeleit, lévén a feszített tempójú naptár miatt erősen tartalékosan léptek fel.

A vezetést a Chelsea szerezte meg a 19. percben. Timo Werner egy beadást követően a tizenhatos vonalán szelídítette meg a labdát, majd vágta azt Hugo Lloris kapujába. Az egyenlítés csak a hajrában jött össze a Spurs-nek: a Real Maridtól érkezett Reguilon beadását Érik Lamela vágta közvetlen közelről a hálóba.

A rendes játékidő lefújás után mindenki legnagyobb örömére egyből következtek a tizenegyes rúgások. A „Sarkanytúsok” kezdtek, és első öt rugójuk nem hibázott. A Chelsea első négy lövésze sem tévedett, ám az utolsó ember, Mason Mount mellé lőtte a próbálkozását. Magyarán a Chelsea kiesett, a Spurs pedig ott van a legjobb nyolc között.

Carabao Cup – Nyolcaddöntő
Tottenham Hotspur – Chelsea 1:1 (1:0)
G.: Lamela (83.), ill. Werner (19.)
Tj.: a Spurs, 5:4-es tizenegyespárbajt követően.