NB I: Újabb vereséget szenvedett el a Diósgyőr – eredmények

Az NB I 7. fordulójának szombati játéknapján három találkozót rendeztek, ahol két hazai győzelem mellett egy vendég siker is született meglepetésre.

+3 pont 😍💪🏼 Újabb lépés a célunk elérése felé 🔴⚫️ #hajrabudafok

Közzétette: Budafoki MTE – 2020. október 17., szombat

A találkozó az elejétől kezdve a lefújásig kiegyenlített volt, azonban a győzelmet a hazaiak szerezték meg, akik második győzelmüket aratták hazai pályán, és ezzel a három ponttal jelenleg a tabella harmadik fokán tanyáznak, míg a miskolci együttes zsinórban negyedik vereségét könyvelhette el, így az utolsó helyet foglalják el a bajnokságban.

Budafok – Diósgyőr 2-1 (1-0)
Helyszín: Promontor utcai stadion, Játékvezető: Iványi Z.
Gólszerzők: Oláh B. (17’), Ihrig-Farkas (64’) ill. Drazic (72’)

Két hét pontos együttes csapott össze egymással, és végül csak a hazaiak örülhettek, akik Tallo második félidőben szerzett találatával gyűjtötték be a három pontot megérdemelten, ezzel a negyedik helyre léptek fel a lila-fehérek.

Újpest – Mezőkövesd 1-0 (0-0)
Helyszín: Szusza Ferenc stadion, Játékvezető: Erdős J.
Gólszerzők: Tallo (60′) ill.

A kieső helyen tanyázó MTK nagy meglepetésre idegenben győzte le az idei idényben is eddig jól teljesítő Puskás Akadémiát. A vendégek nagyon korán vezetést szereztek, így nagyobb hangsúlyt tudtak a védekezésre fektetni, sőt még az első félidőben megduplázták előnyüket. A második játékrészre is jutott egy MTK találat, amelyet Prosser szerzett és beállította a végeredményt. Az MTK teljesen megérdemelten gyűjtötte be a három pontot, ennek következtében elmozdultak a kiesőhelyekről.

Puskás Akadémia – MTK Budapest 0-3 (0-2)
Helyszín: Pancho Aréna, Játékvezető:
Gólszerzők: ill. Mijovski (4′) Gera D. (26′), Prosser (80′)

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye