Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: egy félidő alatt padlóra küldte a Napoli az Atalantát – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 4. fordulójának nyitómérkőzésén rögtön két élmezőnybe várt csapat találkozott egymással, amikor a hét közben pontlevonással sújtott Napoli és az éllovas Atalanta mérte össze tudását szombat délután…

 

A háromból három meccset nyerő bergamóiak soraiban először játszhatott a július óta magánéleti problémái miatt hiányzó Ilicic, akit rögtön a kezdőbe neveztek. Ezzel szemben a nápolyiaknál a saját nevelésű ikon, Insigne húzódása miatt nem tudta vállalni a játékot, a húzóemberek közé tartozó Zielinski pedig továbbra is karanténban van, de Gattuso is bedobott egy debütálót a középpályára a piaczárás utolsó óráiban igazolt Bakayoko személyében.

Viszonylag mérsékelt iramban vette kezdetét a találkozó, az első lehetőségekre a félidő derekáig kellett várnunk. Ekkor viszont Hirving Lozano a semmiből előnyhöz juttatta a hazai gárdát, miután Di Lorenzo jobb oldali bejátszása a kivetődő Sportiello kapusról éppen előtte kötött ki a hosszú oldalon a kapu torkában. Néhány perccel később két Atalanta-játékos ütközött egymással a saját térfelén, ebből tudott tovább folytatódni a Napoli gyors ellenakciója, melyet Mertens átadásából ismét Hirving Lozano fejezett be találattal. Az idén megtáltosodó mexikói kiválóság a büntetőterület vonalát épphogy átlépve lőtt tökéletesen a hosszú alsóba. Újabb három perc múlva Matteo Politano húzhatott jobbról középre zavartalanul a kapu előterébe és lőtt kíméletlenül Sportiello ketrecébe. A szünet előtti percekben pedig Ospina kapus felívelése találta meg hajszálpontosan Victor Osimhent, aki a lefordulást követően jó 20 méterről tüzelt a hálóba. A csapatok 4-0-s eredménnyel vonulhattak félidőre.

Az atomjaira hulló Atalanta a második félidőben megpróbálta összekaparni magát, cseréltek néhányat és elkezdtek többet támadni, kevés eredménnyel. Menet közben a harmadik gólt szerző Politano egy ápolást követően néhány perccel inkább a lecserélés sorsára jutott. Húsz perccel a vége előtt csak megszerezte szépítő találatát a bergamói egylet, Romero a védelemből előretörve pazarul ugratta ki a cserecsatár Sam Lammerst, aki higgadt ziccergólt lőtt. Ennél a becsületgólnál többre a mai napon azonban nem futotta a rég nem látott gyenge napot kifogó Atalantától, amely háromból három győzelem után először kapitulált a 2020-2021-es szezonban.

Sőt, az Atalanta csapata három és fél éve nem kapott Serie A-s mérkőzésen ennyi gólt. Utoljára 2017. március 12-én az Inter elleni 7-1-es fiaskó alkalmával kapituláltak egy meccs alatt ennyiszer.

Napoli – Atalanta 4-1 (4-0)
Helyszín: Stadio San Paolo, Nápoly; Vezette: Marco Di Bello

Gólszerzők: Lozano (23., 27.), Politano (30.), Osimhen (43.), ill. Lammers (69.)
Sárga lapok: Lozano (79.), ill. Toloi (38.), Gosens (45+1.), Djimsiti (81.)
Kiállítva: – ill. –

Napoli: Ospina – Di Lorenzo, Koulibaly, Manolas, Hysaj – Bakayoko (Malcuit 75.), Fabian Ruiz (Demme 83.) – Politano (Ghoulam 60.), Mertens (Lobotka 75.), Lozano – Osimhen (Petagna 82.). Vezetőedző: Gennaro Gattuso.

Atalanta: Sportiello – Toloi, Romero, Palomino (Djimsiti 46.) – Depaoli, De Roon, Pasalic, Gosens (Muriel 81.) – Ilicic (Malinovski 63.), Gomez (Lammers 55.) – Zapata (Mojica 46.). Vezetőedző: Gian Piero Gasperini.

 

A 4. forduló további programja

Szombat:
18:00 Inter – AC Milan (tv: Digi Sport 1)
18:00 Sampdoria – Lazio (tv: Digi Sport 2)
20:45 Crotone – Juventus (tv: Digi Sport 1)

Vasárnap:
12:30 Bologna – Sassuolo (tv: Digi Sport 1)
15:00 Spezia – Fiorentina (tv: Digi Sport 1)
15:00 Torino – Cagliari (tv: Digi Sport 3)
18:00 Udinese – Parma (tv: Digi Sport 1)
20:45 AS Roma – Benevento (tv: Digi Sport 1)

Hétfő:
20:45 Hellas Verona – Genoa

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye