Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB 1: A Fradi nyerte a derbit! – Videóval

Az OTP Bank Liga 8. fordulójának nagy rangadóján, a Ferencváros magabiztos játékkal 2-0-ás győzelmet aratott az örök rivális Újpest ellen.

Ahogyan azt várni lehetett, hazai pályán egyből magához ragadta a kezdeményezést a Fradi, amely a félidő nagy részében fölényben és veszélyesebben is futballozott. A találkozó színvonalát azonban emelte, hogy az Újpest sem feltartott kezekkel érkezett a Groupama Arénába.

Szervezett játékkal rukkoltak elő a ‘lila-fehérek’, voltak lehetőségeik is, azonban nem tudták kihúzni kapott gól nélkül a találkozót, miután a 40. percben az utóbbi hetekben ihletett formában futballozó Tokmac Nguen mintegy tíz méterről, kapuba fejelte Lovrencsics jobbról érkező beadását. (1-0)

Jó iramban kezdődött a második félidő is, ahol a vendégek igyekeztek egyel magasabb fokozatra kapcsolni, ám komolyabb gólszerzési kísérletük nem akadt az első 15 percben. Ezt követően a Fradi lépett fel kezdeményezőlég. A ‘zöld-fehérek’ próbálkozásai végül elég hamar, a 60. percben eredményre is vezettek, Robert Mak szögeltéből Somalia senkitől sem zavartatva, közelről, szép kapáslövéssel, megduplázta csapata előnyét. (2-0).

A folytatásban sorra jöttek a változtatások hazai oldalon; eközben Miha Blazicsnak volt egy komolyabb fejese, a csereként beálló Isaelnek egy lövése, a gólhoz legközelebb mégis az Újpest járt: Egy röviden hazatett labdát Dibusz kétségbeesetten próbált megmenteni, de elsodorta a kiugró Bacsát – az ítélet tizenegyes. A büntetőt Tallo lőtte, aki csúnyán (mellé/fölé) célt tévesztett!

A találkozó forgatókönyvéhez hozzátartozik még Abraham Frimpong kiállítása Bacsa Patrik fejberúgásáért.

A Fradi egy helyenként igen magas színvonalú, lüktető találkozó megnyerésével hangolt a Dinamo Kijev elleni, hétközi Bajnokok Ligája találkozójára.

Ferencvárosi TC – Újpest 2-0 (1-0)
Groupama Aréna, Vezette: Bogár Gergő
Gól: Tokmac (39.), Somalia (61.)
Sárga lap: Heister (67.), Dibusz, (77.) illetve Mitrovic (50.), Beridze (64.), Antonov (74.) Csongvai (78.), Bacsa (82.), Onovo (90.)
Piros lap: Frimpong (94.)

FTC: Dibusz – Heister, Dvali (Frimpong, 46.), Blazics, Lovrencsics – Laiduni, Somalia (Kharatin, 80.) – Mak (Sigér, 80.), Tokmac (Isael, 65.), Zubkov (Skvarka, 65.) – Boli. Vezetőedző: Szerhij Rebrov

Újpest: Pajovic – Pauljevic, Koutroumpis (Katona, 83.), Ristevski, Antonov – Perosevic (Beridze (40.), Onovo, Csongvai, Mitrovic (Szakály, 73.), Simon (Bacsa, 75.) – Tallo (Gigic, 83.). Vezetőedző: Predrag Rogan

Az NB 1 aktuális tabellája: