Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Ibra megint duplázott, de az AS Romának is volt ehhez néhány szava – videóval

Az olasz bajnokság 5. fordulójának zárómérkőzésén az AC Milan az AS Romát fogadta a San Siróban. A hazai csapatban több játékosnál is koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak, de ez nem rontott a teljesítményükön. A két csapat végül egy nagyon izgalmas és gólgazdag meccset játszott egymással, ami végül pontosztozkodással ért véget. 

Nagyon hamar, a 2. percben megszerezte a vezetést az AC Milan, amikor Leao remek indítását még épp elérte Ibrahimovic, aki a kapus feje felett bepöccintette a labdát a hálóba. Nem örülhettek azonban sokáig a milánóiak, hiszen a 14. percben kiegyenlített az AS Roma. Pellegrini szöglete után Dzeko ugorhatott fel nagyon tisztán és fejelt végül a kapus mellett a hálóba. A 18. percben Pedro akár a vezetést is megszerezhette volna a fővárosiaknak, de a kapu felé pöccintett labdájára az utolsó pillanatban odaért Tatarusanu. A 30. percben az AC Milan került helyzetbe, amikor Kjaer egy szöglet után próbált fejelni, de a labda csak a kapufát találta el. Még a szünet előtt is veszélyeztetett a milánói gárda, amikor a 43. percben Calhanoglu közepes távolságról végezhetett el egy szabadrúgást, a kapus azonban védeni tudott.

A második félidőt is nagyon jól kezdte a Milan, mivel a 47. percben ismét vezetést szerzett. Egy támadás végén Leao tette le a labdát Saelemaekers elé, aki kapásból, laposan lőtt a hálóba. 10 perc múlva Dzeko újra egyenlíthetett volna, de hiába került száz százalékos helyzetbe, a labdát hajszálnyival a kapu fölé lőtte. Kiegyenlített lett a játék, de az AS Roma valamivel veszélyesebb volt. A 72. percben ráadásul Bennacer lépett oda Pedrónak a tizenhatoson belül, amire a játékvezető büntetőt ítélt a Romának. Veretout állt oda a tizenegyesponthoz, aki végül védhetetlenül a bal alsó sarokba lőtte a labdát, ezzel kiegyenlítve csapatának. Ezt követően kicsit bedurvult a meccs, és több sárga lap is kiosztásra került. Aztán a 79. percben Pedro szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért most a Milan kapott tizenegyest. Természetesen Ibrahimovic állt a labda mögé, a svéd támadó pedig magabiztosan értékesítette is a helyzetet. Nem vezetett azonban most sem sokáig a Milan, mivel a 84. percben megint kiegyenlítettek a fővárosiak. Veretout szöglete után Ibrahimovic próbált felszabadítani, de csak Kumbulla elé lőtte a labdát, aki berobbanva, kapásból talált be a hálóba. Ezzel a góllal zárták végül a felek a mérkőzést, ami így döntetlennel zárult.

AC Milan – AS Roma: 3-3 (1-1)
Helyszín: San Siro (Milánó) Vezette: Piero Giacomelli
Gólszerzők: Ibrahimovic (2. 79. – büntetőből), Saelemaekers (47.) ill. Dzeko (14.), Veretout (72. – büntetőből), Kumbulla (84.)
Sárga lap: Leao (70.), Ibrahimovic (72.), Theo Hernandez (83.) ill. Pedro (77.), Cristante (81.)
Kiállítás: – ill. –

AC Milan: Tatarusanu, Theo Hernandez, Romagnoli, Kjaer, Calabria, Kessi, Bennacer, Leao (Castillejo, 73.), Calhanoglu, Saelemaekers (Krunic, 73.), Ibrahimovic. Vezetőedző: Stefano Pioli

AS Roma: Mirante, Mancini, Ibanez, Kumbulla, Karsdrop (Peres, 67.), Pellegrini (Cristante, 76.), Veretout (Villar del Fraila, 86.), Spinazzola, Mkhitaryan, Pedro, Dzeko. Vezetőedző: Paulo Fonesca

Az 5. forduló eredményei:

Péntek:
Sassuolo – Torino 3-3

Szombat:
Atalanta – Sampdoria 1-3
Genoa – Inter: 0-2
Lazio – Bologna: 2-1

Vasárnap:
Cagliari – Crotone: 4-2
Benevento – Napoli: 1-2
Parma – Spezia: 2-2
Fiorentina – Udinese: 3-2
Juventus – Verona: 1-1

Hétfő:
AC Milan – AS Roma: 3-3

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: