Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: ismét pontokat hullajtott a Juventus – videóval

Az olasz bajnokság 5. fordulójában a Juventus a Veronát fogadta. A torinói gárda nem játszott rosszul, de nehezen tudott fogást találni ellenfelén, és mindössze csak egy döntetlent hozott össze. A Juve a múlt heti, Crotone elleni mérkőzéshez hasonlóan most is csak egy pontot szerzett.

Bátran játszott a Verona, és a 16. percben be is találtak Ebrima Colley révén, de a gólt les miatt érvénytelenítették. A 21. percben a Juventus is veszélyeztetett, amikor Federico Bernardeschi célozta meg a bal alsó sarkot, de lövését Silvestri hatalmas bravúrral hatástalanítani tudta. A Verona játékosai  rövidpasszos játékkal járatták a labdát, és csak arra a pillanatra vártak, hogy hibázzon a védelem és támadást indítsanak. A 42. percben Cuadrado kapott egy pontos passzt, melyet jól vett át, majd azonnal kapura küldte a labdát, ami viszont csak a felső lécet találta el. Már közeledett a szünet, amikor a 46. percben megszerezte Alvaro Morata révén a Juventus is betalált, de a videóbíró segítségével les miatt ezt is érvénytelenítették, így az első játékrészben nem esett érvényes gól.

A második félidőben is jól játszott a Verona, és a 60. percben meg is szerezte a vezetést. Zaccagni jól látta meg, hogy Favilli beindul, aki passz után kilőtte a jobb felső sarkot. A 69. percben Dybala jöhetett nagyon jó helyről egy szabadrúgással, de a sorfal felugrott, a labda pedig elakadt bennük. A 76. percben megint Dybala veszélyeztett, miután talált némi szabad területet a tizenhatos környékén, majd kapura is lőtt, de a labda kijött a felső lécről. A 78. percben viszont már sikerült kiegyenlítenie a Juventusnak. Dejan Kulusevski szlalomozott át a védők között, majd hatalmas lövést küldött kapu felé, amely a bal alsó sarokba ment. A 87. percben közel volt a vezetés is, amikor Dybala tekerte kapura a labdát a tizenhatosról, de az kicsivel elkerülte a kapu bal oldalát. Az utolsó percekre nagyon belehúzott a Juve, és próbálta menteni a menthetőt. A 93. percben Silvestri mutat be bravúros védést Alvaro Morata közeli fejesénél, majd egy perccel később Cuadrado célozta a jobb felső sarkot, de a kapus most is védeni tudott, amellyel le is zárta a mérkőzést.

Juventus – Verona: 1-1 (0-0)
Helyszín: Allianz Stadion (Torinó) Vezette: Fabrizio Pasqua
Gólszerzők: Kulusevski (78.) ill. Favilli (60.)
Sárga lap: Kulusevski (90+2.) ill. Vieira (39.), Lazovic (57.), Empereur (69.), Faraoni (90+2.)
Kiállítás: – ill. –

Juventus: Szczesny, Demiral, Bonucci (Frabotta, 75.), Danilo, Cuadrado, Arthur, Rabiot, Ramsey (Vrioni, 90.), Bernardeschi (Kulusevski, 61.), Ramsey, Dybala, Morata. Vezetőedző: Andrea Pirlo

Verona: Silvestri, Ceccherini (Magnani, 55.), Colley, Empereur, Faraoni, Kalinic (Favilli, 55., Barak, 62.), Lazovic, Lovato, Tameze (Ilic, 51.), Vieria, Zaccagni. Vezetőedző: Ivan Juric

Az 5. forduló eredményei:

Péntek:
Sassuolo – Torino 3-3

Szombat:
Atalanta – Sampdoria 1-3
Genoa – Inter: 0-2
Lazio – Bologna: 2-1

Vasárnap:
Cagliari – Crotone: 4-2
Benevento – Napoli: 1-2
Parma – Spezia: 2-2
Fiorentina – Udinese: 3-2
Juventus – Verona: 1-1

Hétfő:
20:45 AC Milan – AS Roma (DigiSport 1)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: