Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Real a favorit a Bayern sztárjáért – sajtóhír

Miután hosszú ideje nem sikerült megegyeznie a feleknek a szerződése megújítására, egyre inkább valószínű lehet a Bayern München meghatározó játékosának jövő nyári klubváltása…

A német sajtó már kész tényként kezeli, hogy David Alaba az aktuális idény végeztével ingyen elhagyja a Bayern München csapatát, mivel a bajorok minden kísérlete falakba ütközött a szerződéshosszabbítással a kapcsolatban. Sokak szerint a kérdés már csak az lehet, hogy hol folytatja az osztrák hátvéd.

A közelmúltban a teljesség igénye nélkül állítólag a Liverpool, a Barcelona, az Inter, a Paris Saint-Germain és a Real Madrid háza táján is felmerült már Alaba a leigazolásának lehetősége, és a spanyol TodoFichajes vélekedése szerint éppen a “királyi gárda” lehet a legfőbb favorit a 28 éves labdarúgó megszerzésére.

Alaba 2008-ban került a Bayern utánpótlásához, és fokozatosan nőtte ki magát a csapat alapemberévé, azonban az elmúlt idényben hiába szerepelt 42 tétmérkőzésen, a csapatot sújtó sérülések miatt többnyire az általa kevésbé kedvelt belső védő poszton kellett helytállnia. Ez idő alatt a fiatal kanadai Alphonso Davies kirobbanthatatlanná vált Alaba első számú posztjáról, a balhátvéd pozíciójából, ez vezethet végül az egyre inkább küszöbön álló kenyértöréshez.