Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: ismét nyert, ezzel pedig átvette az első helyet a tabellán a Real Sociedad – videóval

A spanyol bajnokság 8. fordulójában az eddig remek teljesítményt nyújtó Real Sociedad a Celta Vigo otthonába látogatott. A cél a győzelem volt, hogy ezt a kört is a tabella első helyén zárják, ez pedig össze is jött, ráadásul nagyon simán. 

Az első félidőben valamivel jobban játszott a Real Sociedad, és a kisebb fölényt egy kétgólos előnyre tudták beváltani. A vezetést a 24. percben szerezték meg, ekkor Munoz beadását követően David Silva fejelt a hálóba. A 34. percben érkezett a baszkok második találata. Oyarzabal cselezte ki a védőket a tizenhatoson belül, majd a kapus feje fölött pöccintett a kapuba. A spanyol játékos ráadásul ezelőtt egy kapufát is rúgott.

A második félidőben nem esett sok helyzet, ami viszont igen, abból szinte mindből gól született. Az 55. percben háromgólosra növelte az előnyét a Real Sociedad, amikor Portu kihasználta a védők hibáját, majd a kapu előterében Willian Josénak passzolt, neki pedig már csak a hálóba kellett találnia. A 77. percben Le Normand szabálytalansága után tizenegyest kapott a Celta Vigo, amit Iago Aspas értékesített, ezzel szépítve csapatának. A baszkok a 81. percben zárták le a mérkőzést, amikor egy szép támadás végén ismét a Portu-Willian José páros hozta össze a gólt. A 93. percben még Fontan második sárgájával emberhátrányba került a Celta Vigo, aminek azonban már nem sok hatása volt erre a mérkőzésre.

Celta Vigo – Real Sociedad: 1-4 (0-2)
Gólszerzők: Aspas (77. – büntetőből) ill. David Silva (24.), Oyarzabal (34.), Willian Jose (54. 81.)
Sárga lap: Fontan (47.) ill. Guridi (38.), David Silva (56.), Zubimendi (59.), Munoz (64.), Le Normand (76.)
Kiállítás: Fontan (90+3.) ill.

A forduló további mérkőzései:

Péntek:
Eibar – Cadiz: 0-2

Szombat:
Real Madrid – Huesca: 4-1
Athletic Bilbao – Sevilla: 2-1
Osasuna – Atletico Madrid: 1-3
Alaves – FC Barcelona: 1-1

Vasárnap:
Betis – Elche 3-1
Celta Vigo – Real Sociedad: 1-4
18:30: Granada – Levante (Spíler 2)
21:00: Valencia – Getafe (Spíler 2)

Hétfő:
21:00: Villarreal – Valladolid (Spíler 2)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: