Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: újabb győzelmével ismét a tabella első helyén a Real Sociedad – videóval

Zsinórban negyedik győzelmét szerezte a Real Sociedad a spanyol bajnokságban, amivel ismét a tabella élén zárja a fordulót. A baszk csapat a hiányosan felállt Granada ellen lépett pályára, és nagyon könnyen, a papírforma szerint gyűjtötte be az újabb három pontot.

Elképesztő fölényben játszott a Real Sociedad, és már az első félidőben beszorították a Granadát a saját kapuja elé, ami így egyetlen kapuralövés nélkül zárta a játékrészt. A vezetést a 22. percben szerezte meg a baszk csapat, amikor egy szöglet utáni kavarodásban Monreal elé került a labda, amit laposan, a kapus lábai között lőtt a hálóba. Öt perccel később Martinez lökte fel ellenfelét a tizenhatoson belül, amiért a Real Sociedad büntetőt kapott. A labda mögé Mikel Oyarzabal állt, aki kivárta, hogy Angel Jimenez elmozduljon, majd a kapu bal oldalába lőtt. Rengeteg támadása volt még a baszkoknak, de több gólt nem lőttek a félidőben.

A második játékrész elején, az 53. percben ismét tizenegyest kapott a Real Sociedad, miután Guridi rúgta meg Merinót a tizenhatoson belül. Most Willian Jose állt a büntetőponthoz, de lövését Angel Jimenez szép mozdulattal védeni tudta. Továbbra is hatalmas fölényben játszott a baszk csapat, de a támadásaik végét rendre elrontották. A 86. percben ráadásul emberhátrányba kerültek, miután Le Normand belerúgott az ellenfél felfutó utolsó emberébe. Végül a 95. percben a Granada is kapott egy tizenegyest David Silva durva belépője után, de Willian Joséhoz hasonlóan Machis is kihagyta a lehetőséget.

Real Sociedad – Granada: 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Monreal (22.), Oyarzabal (27. – büntetőből) ill. –
Sárga lap: Merino (19.), David Silva (90+4.) ill. Sergio Barcia (80.)
Kiállítás: Le Normand (86.) ill. –

A forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Elche – Celta Vigo: 1-1

Szombat:
Huesca – Eibar: 1-1
Barcelona – Betis: 5-2
Sevilla – Osasuna: 1-0
Atlético Madrid – Cadíz: 4-0

Vasárnap:
Getafe – Villarreal: 1-3
Real Sociedad – Granada: 2-0
18:30 Levante – Alaves
18:30 Real Valladolid – Athletic Bilbao (Tv: Spíler 2)
21:00 Valencia – Real Madrid (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista aktuális állása: