Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: hétgólos meccsen diadalmaskodott a Leverkusen – videóval

Két, a közvetlen élmezőnyt követni vágyó csapat összecsapásával zárult a német bajnokság (Bundesliga) aktuális fordulója a vasárnap esti órákban…

Félelmetes kis mérkőzés kerekedett ki a Bayer Leverkusen és a Bajnokok Ligájában vitézkedő Borussia Mönchengladbach összecsapásából, amely végül hihetetlen módon, 4-3-as végeredménnyel zárult. Az első félidőben Lars Stindl kétszer is vezetést szerzett a Gladbachnak: előbb a 18. percben egy kapu közepébe gurított büntetővel szerezte meg csapata számára a vezetést, melyre tíz perc alatt érkezett a válasz egy gyors ellenakció végén Lucas Alario tökéletes átlövése jóvoltából. Három perc múlva Thuram kiugratásából Stindl juttatta ismét előnyhöz az övéit, majd a szünet előtt újfent az argentin gólvadász egyenlített. Stindl-Alario 2-2, döntetlennel fordulhattak a csapatok a második félidőre. A második menetben egyre inkább a Leverkusen akarata érvényesült, és a játékrész derekánál Diaby passzából Leon Bailey a kapus lábai közt szerzett közelről gólt. Nem sokkal később a negyedik góllal végképp bebiztosította a győzelmet a hazai gárda, egy szépen kijátszott támadás végén Amiri kapu elé lőtt passzát Julian Baumgartlinger közelről pofozta az üres kapuba. A végén azért még összejött egy szépítő gólt a Borussia számára, nem is akármilyen! Herrmann jobb oldali beadását a tizenhatoson belül ugyanis Valentino Lazaro egy félelmetes skorpiórúgással továbbította a kapuba. A találat csodálatos volt, de ugyanúgy egyet ért, mint a többi, ebből pedig egyel kevesebbet szerzett a Gladbach.

A Leverkusen megelőzte legyőzöttjét és a Bundesliga egyetlen veretlenjeként sorozatbeli negyedik sikerével beérte a harmadik helyezett Dortmundot.

Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach 4-3 (2-2)
Gólszerzők: Alario (27., 41.), Bailey (68.), Baumgartlinger (82.), ill. Stindl (18., 30.- az elsőt büntetőből), Lazaro (90+4.)

 

 

A 7. forduló eredményei

Werder Bremen – 1. FC Köln 1-1
VfB Stuttgart – Eintracht Frankfurt 2-2
Union Berlin – Arminia Bielefeld 5-0
RB Leipzig – Freiburg 3-0
Mainz – Schalke 04 2-2
Augsburg – Hertha BSC 0-3
Borussia Dortmund – Bayern München 2-3
Wolfsburg – Hoffenheim 2-1
Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach 4-3

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye