Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: megvan a terv Fati pótlására – sajtóhír

A katalán sajtó úgy tudja, hogy Ansu Fati legalább 4 hónapra való kiesése után a Barcelona vezetősége meghozta a döntést a fiatal támadó pótlása ügyében…

A Mundo Deportivo és a Sport nevű lap egyaránt arról számolt be, hogy Ansu Fati kiesését követően a Barcelona meggondolta magát Ousmane Dembelé eladásával kapcsolatban, és a katalán óriás a januári átigazolási időszakban is meg akarja tartani a francia támadót, aki a térdműtét után lábadozó fiatal csatártehetséget pótolhatja a kezdőcsapatban.

Mint ismeretes, Dembelé az elmúlt szezonban sérülései és formahanyatlása miatt mindössze öt bajnokin és négy BL-meccsen tudott csapata rendelkezésére állni, és csupán egyetlen találat fűződött a nevéhez. Egyelőre korántsem tudta beigazolni az előzetesen hozzáfűzött reményeket, hiszen emlékezhetünk rá, hogy 2017. nyarán 105 millió euró és további bónuszok ellenében igazolta le őt a Barca a Borussia Dortmundtól.

Azt megelőzően, Dembélé a 2015-2016-os idényben 12 gólig jutott a Rennes első csapatában. Számos sérülése és pályán kívüli kihágása révén azonban továbbra sem tudta levetkőzni a “fekete bárány” státuszt a Barcánál, és egészen idáig rendszerint napirendi ponton szerepelt a klubváltása, most azonban úgy tűnik, hogy – egy ideig – állandó helye lehet a csapatnál.

Dembelé az új idényben öt bajnokin és három BL-mérkőzésen jutott eddig szóhoz, a továbbiakban pedig Ronald Koeman a várakozások szerint jórészt a kezdőcsapatban számolhat vele.