Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: kiszenvedte a győzelmet Brazília – videóval

Harmadik mérkőzésén a sérült Neymar mellett további fontos hiányzókat nélkülöző brazil válogatott Venezuelát látta vendégül szombatra virradóra a Dél-amerikai világbajnoki selejtezőzóna harmadik fordulójában…

 

Harmadik mérkőzésén a harmadik győzelmére készült a Tite vezette Brazília, de az egyébként is kellemetlen ellenfél Venezuela ellen nem számíthattak könnyed diadalmenetre. Természetesen a Selecao a kezdéstől fölényben játszott, és akár már nyolc perc elteltével megszerezhette volna a vezetést, ám Richarlison találatát les miatt a videóbíró által érvénytelenítették. Negyedóra elteltével a bátran harcoló vendégek soraiból a balhátvéd Feltscher sérülés miatt kidőlt, a portugál Peseiro mester hamar kényszercserét kellett, hogy végrehajtson. Menet közben a brazilok fölénye állandósult, nem egyszer percekre beszorították saját térfelükre ellenfelüket. A lehetőségek azonban rendre kimaradtak, Richarlison újabb kísérleténél Farinez kapus hárított, Firmino közeli lövése pedig mellé ment. A szünet előtti pillanatokban ismét gólt szereztek a brazilok, Douglas Luiz találatát azonban újfent lekapcsolta a videóbíró az akció korábbi szakaszában elkövetett szabálytalanságból kifolyólag.

A gól nélküli első félidőt követően Tite a szünetben Paqueta személyében új karmestert küldött pályára, de jó darabig semmi nem változott: a Selecao futószalagon vezette a támadósokat, de a kínálkozó helyzetek mindannyiszor kihasználatlanul maradtak. Egészen a játékrész derekáig, a 66. percben ugyanis rést találtak a venezuelai védőfal bal oldalán, majd a bejátszást követőn a kapu előtti lecsorgó labdát Roberto Firmino vágta be az ötösön belülről a tehetetlen kapussal szemben. A nagy nehezen begyötört vezető gól megnyugtatta a brazil válogatottat, Venezuela pedig a hátrány ellenére sem volt hajlandó jelentősen kinyílna. A legvégén azért Rincon lövése és Otero szabadrúgása formájában nekik is akadtak lehetőségeik, de betalálni képtelenek volt, így Venezuela továbbra is pont és rúgott gól nélküli sereghajtó a sorozatban. Ezzel szemben a brazilok a foghíjas összeállítás ellenére (nem számíthattak Neymarra, Coutinhóra és Fabinhóra sem), harmadik meccsüket is behúzták és 9 ponttal listavezetők.

Brazília – Venezuela 1-0 (0-0)
Helyszín: Estádio Cícero Pompeu de Toledo (Morumbi), Sao Paulo; Vezette: Juan Gábriel Benítez (paraguayi)

Gólszerző: Firmino (66.), ill.
Sárga lapok: Douglas Luiz (29.), ill. Casseres (19.), Machis (75.), Rincon (80.)
Kiállítva: – ill. –

Brazília: Ederson – Danilo, Marquinhos, Thiago Silva, Renan Lodi (Alex Telles 90+5.) – Ribeiro, Allan, Douglas Luiz (Paqueta 46.) – Gabriel Jesus (Everton 75.), Richarlison (Pedro 75.), Firmino. Szövetségi kapitány: Tite.

Venezuela: Farinez – Rosales (A. González 64.), Osorio, Ángel, Feltscher (Mago 18.) – Moreno, Rincon, Casseres – Machis (Savarino 77.), Rondon, Soteldo (Otero 64.). Szövetségi kapitány: José Peseiro.

 

A Dél-amerikai selejtezőcsoport másik éjszakai mérkőzésén ugyancsak a papírforma szerint hazai siker született. Chile két első félidei találattal múlta felül a legutóbbi világbajnokságon résztvevő Peru csapatát. A házigazda mindkét gólját az Inter középpályása, Arturo Vidal szerezte, aki előbb jó 25-ről bombázott a hosszú felsőbe, majd negyedórával később egy jobb oldali beadást követően a kapu torkából kotorta be a lecsorgó labdát a gólvonal mögé. A rutinos játékos két villanása három pontot eredményezett Chile számára, amely így három meccsről 4 ponttal rendelkezik.

Chile – Peru 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Vidal (19., 34.), ill.

 

Világbajnoki selejtező, Dél-amerikai zóna, 3. forduló

Bolívia – Ecuador 2-3
Argentína – Paraguay 1-1
Kolumbia – Uruguay 0-3
Chile – Peru 2-0
Brazília – Venezuela 1-0

A sorozat aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!