Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb argentin klasszis jelentette be visszavonulását – HIVATALOS

Fernando Gago múlt heti bejelentése után vasárnap újabb rutinos argentin középpályás erősítette meg, hogy befejezi aktív pályafutását…

A legutóbb az argentin élvonalbeli Estudiantes La Plata csapatában szereplő 36 esztendős Javier Mascherano vasárnap jelentette be visszavonulását:

“Ezúton bejelentem, hogy a mai napon visszavonulok a profi labdarúgástól. Szeretném megköszönni az Estudiantesnek, hogy lehetőséget adott arra, hogy Argentínában fejezzem be a pályafutásomat.”

A 147-szeres válogatott játékos a River Plate csapatában kezdte pályafutását, majd a brazil Corinthians színeiben eltöltött esztendőt követően 2006-ban a West Ham Unitedhez igazolt először Európába. Egy szezon után elvitte őt a Liverpool, ahol három évet töltött, majd pályafutása legemlékezetesebb évei következtek a Barcelonában. A katalán óriásnál 2010 és 2018 között két-két BL-t és Európai Szuperkupát, valamint öt-öt bajnoki címet és Király-kupát nyert. Ezt követően Kínában szerepelt, majd tavaly igazolt vissza hazájába.

Mascherano a válogatottal két olimpiai bajnoki címet nyert (2004, 2008), profi szinten azonban kizárólag elvesztett döntőkig jutott: a 2014-es világbajnoki ezüstérem mellett a Copa Américában négyszer is csak a második hely jutott nekik.