Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: Messi elégedett a nemzeti csapat teljesítményével!

Kis túlzással ugyan, de Argentínában az egyik, ha nem a legfontosabb tényező, hogy Lionel Messi miképpen látja a nemzeti csapat szereplését. Nos, a Barca 10-ese elégedetten nyilatkozott Peru idegenbeli legyezőzését követően. 

Messinek van is oka az örömre, hiszen Argentína négy kör után veretlenül (10 ponttal -a szrk.), a 100%-os Brazília mögött második a dél-amerikai zóna világbajnoki selejtezősorozatában. Mi több az ‘albiceleste’ 11 meccs óta nem talál legyőzőre, hasonlóra legutóbb 2010-ben volt példa, ráadásul 2004 óta először nyert Peruban.

Messi meg is fogalmazta, úgy érzi, jó úton járnak.

“Örülök a győzelemnek, nagy szükségünk volt rá minden téren azok után, hogy pár napja hazai pályán csak döntetlent játszottunk Paraguay válogatottjával.” – Idézik az argentin szövetség médiacsatornáin Messi meccs utáni szavait.

“Az elejétől jó meccsünk volt, jöttek a lehetőségeink is, és a gólok is. Örülök, hogy a második élidőben sem engedtünk le, talán még magasabb színvonalon is futballoztunk. Úgy érzem, jó úton járunk, lépésről-lépésre jobb és egységesebb csapatunk lesz.” – Így Messi, aki személyes motivációjáról a következőket mondta, megnyugtatva vélhetően argentin szurkolók tömegeit: “Akármikor jövök a válogatotthoz, a lehető legjobb formámat akarom nyújtani, hiszen megtiszteltetés ezért a mezért küzdeni. Jól érzem itt magam, és várom a folytatást is.”