Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Joachim Löw: “koromsötét nap ez a számunkra…”

Mint ismert, tegnap története egyik legnagyobb vereségébe szaladt bele a Nationalelf a spanyol válogatott ellen, amelyet értékelt a németek trénere is.


Németország a Nemzetek Ligája utolsó fordulójában a csoport elsőségért és az azzal járó négyes döntőbe jutásért rendezett mérkőzésen mindössze két kapura lövési kísérlettel kapott ki 6-0-ás arányban Spanyolországtól, melyre története során legutóbb 1931-ben volt példa. A német válogatott vezetőedzője, Joachim Löw értékelt, és természetesen ő is csalódottságát fejezte ki az összecsapást követően.

“Nehéz ezt megmagyarázni, koromsötét nap ez a számunkra, a mérkőzésen semmi nem működött, támadásban és védekezésben sem. Világosan megbeszéltük, hogy mit akarunk játszani és mit nem szabad. A spanyolok azonban gyorsabbak és erősebbek voltak, hozzá sem fértünk a labdához, kettő-három gólos hátrányban pedig nem tudtunk már visszajönni a meccsbe. Nincs lehetőségünk bármit is kezdeni a játékosokkal a vereséget követően. Az edzői stábbal ki kell elemeznünk a mérkőzést. Levonjuk a megfelelő következtetéseket. Azt hittük, hogy előrébb tartunk, most át kell gondolnunk mit tudunk csinálni, és mi a megfelelő út számunkra. Ha az Európa-bajnokság elkezdődik, a maximumon leszünk. Nem kételkedem a  játékosokban, megvannak a kvalitásaik ehhez az úthoz. Ezúttal fáradtak és lassúak voltunk. A meccs feltárt pár dolgot. Nem volt esélyünk, de Stuttgartban bizonyítottuk, hogy jobban is tudjuk csinálni. Ez nem csak kvalitás, hanem forma kérdése is” – mondta a 60 éves szakember a csúfos vereséget követően.