Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb spanyol válogatott játékos igazolt az újonchoz

Pár napja dőlt el, hogy az elmúlt hónapokban klub nélküli Benat Etxebarria az ausztrál első osztály újoncához, Macarthurhoz igazolt. Most egy régi cimborája is követte az ausztrál csapathoz.

Most a Markel Susaeta szerződtetését jelentette be a klub. Az egyszeres spanyol válogatott támadó, még 2019-ben távozott a baszk együttestől, azóta játszott egy évet Japánban, míg az előző szezonban Melbourne City-ben játszott.

Susaeta 12 év alatt több mint 500 találkozón lépett pályára az Athletic-ben és 153 mérkőzésen szerepelt együtt gyerekkori jó barátjával Benattal. A baszk duó hamarosan újra együtt állhat edzésbe, amint lejárt a 14 napos karanténjuk. A bajnokság december 27-én kezdődik a kenguruk hazájában.

Susaeta az ötödik külföldi a klubnál. A spanyol játékoson kívül két olyan labdarúgója van az együttesnek, aki az európai futballszeretőknek is ismerős lehet. Az egyik az ausztrál kapus Adam Federici, aki több angol klubnál is megfordult és összesen 31 Premier League meccsen védett. A másik az angol Matt Derbyshire, aki 76 Premier League, illetve 136 Championship mérkőzés mellett szerepelt Görögországban és Cipruson is.