Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Haaland négyet vágott, gálázott a Dortmund Berlinben – videóval

A német élvonalbeli bajnokság 8. fordulójának szombat esti mérkőzésén a Borussia Dortmund idegenben 5–2-es sikert aratott a Hertha BSC ellen – a friss Golden Boy-díjas Erling Haaland négyszer is bevette a fővárosiak kapuját.

A mérkőzés első játékrésze viszonylag kiegyenlített volt, vezetéshez a hazai csapat jutott: fél óra elteltével a Matheus Cunha volt eredményes, méghozzá egy gyönyörű távoli lövéssel. A fordulást követően beindult a Haaland-henger: a norvég válogatott csatár kevesebb mint 20 perc leforgása alatt mesterhármast szerzett. A három pont sorsát Raphael Guerreiro zárta le végérvényesen, igaz, az ő találatára Cunha egy tizenegyesgóllal még válaszolni tudott. Haaland még a hajrában sem állt le, tizenegy perccel a végső sípszó előtt beállította a végeredményt. Az ifjú gólvágó helyére a 85. minutumban a mindössze 16 esztendős, az ifjúsági csapatokban brillírozó Youssoufa Moukoko állt be, akinek ez volt az első meccse a felnőttek között.

A Dortmund jelenleg a második helyen áll a címvédő Bayern München mögött a Bundesliga tabelláján, míg a Hertha csupán az alsóházban tanyázik – előbbi a Kölnnel, utóbbi pedig a Leverkusennel csap majd össze a következő fordulóban.

Hertha BSC – Borussia Dortmund 2–5 (1-0)
Gólszerzők: Cunha (33., 79. – büntető), ill. Haaland (47., 49., 62., 79.), Guerreiro (70.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Szombat

Bayern 1–1 Werder
Bielefeld 1–2 Leverkusen
Hoffenheim 3–3 Stuttgart
Mönchengladbach 1–1 Augsburg
Schalke 0-2 Wolfsburg
Frankfurt 1–1 Leipzig

Vasárnap

15:30 Freiburg – Mainz
18:00 Köln – Union

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye: