Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: tovább tapad az éllovasra a Budaörs – körkép

Már kora délután elkezdődött az NB II 18. fordulója, ahol minden meccsen érvényesült a papírforma.

A Haladás kiütésével továbbra is második helyen áll a Budaörs. A budaörsi csapat a Hali nevelésű Halmai Ádám duplájával és Kékesi és Pethő góljaival, 4-0-ra nyert a Vas megyei csapat ellen. A szintén a tabella első feléhez tartozó Soroksár a koronavírus által igencsak megtépázott Kaposvár ellen lépett pályára. Miután a somogyiak az előző fordulóban nem álltak ki a Pécs ellen, nem engedhették meg maguknak, hogy egymásután két meccset veszítsenek el játék nélkül. Végül a Rákóczi ifijátékosokkal kiegészülve 4-0-ra kapott ki hazai pályán.
A másik Somogy megyei csapatnak, a Siófoknak sokkal jobban alakult a hétközi forduló. A Balaton parti csapat hazai pályán 2-1-re verte a Csákvárt.
A Szolnok – Békéscsaba találkozónak nagy volt a tétje, hiszen a két csapat között csak 3 pont volt a különbség a tabellán a mérkőzés előtt. Ez az előnye megmaradt a szolnoki gárdának, mivel a két csapat 0-0-t játszott egymással. Ezzel a Szolnok 5 meccse veretlen a bajnokságban, míg a csabaiak 5 vereség után szereztek újra pontot a bajnokságban.

Budaörs- Haladás 4-0
Kaposvár – Soroksár 0-4
Siófok – Csákvár 2-1
Szolnok – Békéscsaba 0-0

A késő délutáni meccsek egyik legizgalmasabb kérdése az volt, hogy a Budaörs által nyomás alá helyezett DVSC megtudja-e verni az újonc Szentlőrincet. 

A kérdést hamar megválaszolták a debreceniek, hiszen a 23. percben már 2-0-ra vezetett a Loki. Végül háromnál állt meg a listavezető és simán nyert 4-1-re. A kisebbik debreceni csapatnak már nem ment ilyen jól. A DEAC a forduló előtt harmadik helyen álló Pécs vendége volt és 2-1-re kikaptak. Izgalmas alsóházi rangadónak ígérkezett a Dorog ajkai vendégjátéka. Nos izgalmakból nem volt hiány, mivel az Ajka már 22. percben emberhátrányba került, Présinger Ádám kiállítása miatt. Így is megtudták szerezni a vezetést, rögtön a második félidő elején és miután Nyíri kiállítása miatt a Dorog is megfogyatkozott, második gólját is megszerezte az Ajka.
A Gyirmót számára kötelező volt nyerni hazai pályán nyerni a Kazincbarcika ellen, ami szűken, de sikerült a győri csapatnak.  Priskin mesterhármasával és Májer góljával magabiztosan nyert a Győr a Szeged vendégeként. A Vasas hazai pályán megverte a Nyíregyházát és ezzel továbbra is tapad az első három helyezettre.

Ajka – Dorog 2-0
DVSC – Szentlőrinc 4-1
Gyirmót – Kazincbarcika 2-1
Pécs – DEAC 2-1
Szeged – Győr 0-4
Vasas – Nyíregyháza 1-0

A bajnokság állása

A góllövőlista élmezőnye