Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: A hajrában mentett pontot a Paks!

Az OTP Bank Liga 12. fordulóját az Újpest és a Paks mérkőzése nyitotta. A vendégek már több, mint 5 éve nem verték meg a lila-fehéreket, ami ezúttal sem sikerült. Az Újpest a második félidő közepén egy szépségdíjas góllal megszerezte a vezetést, a hosszabbításban azonban összejött az egyenlítés a tolnaiaknak. 

Nagyon pörgős első félidőt hozott az Újpest és a Paks összecsapása. A találkozót inkább a lila-fehérek irányították, de a vendégek is többször eljutottak Pajovic kapujáig. Az első 45 percben igazán komoly lehetőség nem alakult ki, többnyire távoli lövéssel próbálkoztak a felek.

A második játékrészben még több helyzet alakult ki. Először a Paks előtt adódott egy komoly lehetőség a kapu torkában, de Pajovic jól helyezkedett, így Sajbán nem tudta elpasszolni mellette a labdát. A 68. percben megszerezte a vezetést az Újpest. Beridze lódult meg a saját térfeléről, majd meglátta, hogy Hegedűs nagyon távol helyezkedik a kapujától, 40 méterről pedig át is emelte a hálóőrt, 1-0! Ezt követően a Paks magához ragadta a kezdeményezést. A vendégek részéről Ádám előtt adódott nagy lehetőség, de Pajovic újabb nagy védést mutatott be. A hosszabbítás első percében kiegyenlített a Paks. Egy beadást követően Böde fejelt kapura, ezt még nagy bravúrral védte a hazaiak kapusa, de a kipattanót Ádám vágta a léc alá, 1-1! Az eredmény ezt követően már nem változott, így a szokásosnak mondható 1-1-es eredmény született a két csapat összecsapásán.

Újpest – Paks 1-1 (0-0)
Helyszín:
Szusza Ferenc Stadion Vezette: Csonka Bence
Gólszerzők: Beridze (68.) ill. Ádám (90+1.)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: