Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Márton legyőzte volt csapatát

Az NB I két meglepetés csapata találkozott a bajnokság 12 fordulójának első szombati találkozóján. A találkozó kiegyenlített játékot hozott, a hazai csapatnak egy kicsit több lehetősége volt, de egyik csapatnak sem sikerült betalálni a kapuba.

Kisvárda – Budafok 0-0 (0-0)
Helyszín: Kisvárda, Várkerti Stadion Vezette: Zierkelbach P.
Gólszerző:ill.

Két ingadozó formájú csapat összecsapását rendezték meg Székesfehérváron. A hazai csapat az elmúlt 5 mérkőzésén mindössze 8 pontot gyűjtött, a bajnokságot remekül kezdő zalaegerszegieknek, még ennél is rosszabb a mérlege a legutóbbi  meccsén, ők csupán 3 pontot szereztek.

Gyorsan vezetést szerzett a hazai csapat Zivzivadze révén. A gól után sem csökkentette a nyomást az ellenfél kapuján a Fehérvár. Többször is helyzetbe kerültek, de vagy a befejezéssel adódtak problémák vagy a hősiesen védekező egerszegiek tudtak menteni. A 21. percben, már a védők sem tudták megakadályozni, hogy egy gyönyörű akció végén Houri a kapuba találjon. A második gól után, már többet tudta birtokolni a labdát a ZTE.
A második félidőben továbbra is a Fehérvár irányított, de a kapuk közel sem forogtak akkor veszélyben, mint az első félidőben. A zalaegerszegiek közül Szalai Dániel kapott sárga lapot a 71 percben és mivel két perccel korábban is kapott egyet, mehetett zuhanyozni.
Az eredmény ezután sem változott, Márton Gábor gárdája hazai pályán vágott vissza, az 1. fordulóban pontot lopó zalaegerszegieknek (akkor 3-3-at játszottak).

MOL Fehérvár FC – Zalaegerszeg 2-0 (0-0)
Helyszín: Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó Vezette: Erdős J.
Gólszerzők: Zivzivadze (12.), Houri (21.) ill.
Kiállítva:ill. Szalai (71.)

A bajnokság állása

A góllövőlista élmezőnye