Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: “Az Inter az a csapat, akit le kell majd győzni!”

A Napoli trénere, Gennaro Gattuso csapata AS Roma elleni magabiztos győzelmét követően a Scudettoért folytatott versenyfutás tekintetében is elmondta véleményét. 

“Ilyen hozzáállással és koncentrációval kellene mindig futballoznunk, és nem csak a pályán látottakra gondolok, hiszen már a csapatbuszon, vagy az öltözőben érezni lehetett a játékosaimon mindezt. Pont ez tetszett legjobban. Amikor valaki hibázott, egyből segítették őt a társak, kijavították a hibát. Ezt szeretném látni a csapatomon a továbbiakban is!” – Kezdett bele meccs utáni értékelésébe a Napoli trénere.

“Talán az én hibám is, hogy ez eddig nem alakult, hiszen lehetséges, könnyedén elengedtem bizonyos dolgokat. Rá kell jönnöm, hogy ezt nem tehetem, mert mindennek következményei vannak.” – Folytatta Gattuso.

“Tisztában vagyunk a zsúfolt versenynaptárral, és azzal is, hogy nem fogunk minden egyes meccsen 100%-ot nyújtani. Viszont a mentális felkészültség szerepe felértékelődik, átsegíthet sok nehézségen. Úgy érzem ez eddig problémás volt a csapatnál, éppen ezért meg kell találnunk az egyensúlyt!” – Így a vezetőedzői karrierje 50. Serie A-s győzelmét arató korábbi csupa-szív futballista, aki a magabiztos Roma elleni siker ellenére sem sorolta csapatát a bajnoki címre esélyesek közé.

“Véleményem szerint az Inter a Scudettora legesélyesebb csapat. A minőséget tökéletesen kombinálják a fizikai erősségekkel. Bár a Milan áll a tabella élén, az Inter lesz az a csapat, aki szerintem le kell győznie annak, aki bajnok akar lenni… Persze vannak jelentkezők, például a Juventus, akik megszokták, hogy mindig az élen vannak, de az Inter mindenkinél erősebbnek tűnik!” – Fogalmazott Gattuso.