Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Véget ért a nyomozás: a rendőrség szerint Suarez csalt az olasz nyelvvizsgáján

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunkLuis Suarez a nyáron Olaszországba, Perugiába utazott, hogy olasz nyelvvizsgát tegyen, hogy ezzel is elősegítse a Juventusba való igazolását, azonban hamar kiderült, hogy elcsalhatták a vizsgát az uruguayi támadónak.

A perugiai rendőrség lefolytatta a nyomozást Luis Suarez olasz nyelvvizsgájának ügyében, amelyet azért csinált meg szeptemberben, hogy minél hamarabb olasz útlevelet szerezhessen. Már szinte rögtön utána felmerült a gyanú, miszerint a Barcelona akkori támadója tudta, hogy milyen kérdéseket fog kapni, hogy könnyen átmenjen a vizsgán anélkül, hogy bármennyit tudna olaszul.

A rendőrség végül azt a következtetést vonta le, hogy Suarez valóban csalt a vizsgán és három egyetemi professzort fel is függesztettek az állásából 8 hónapra, amiért meghamisították az eredményt és ebből ráadásul profitáltak is. A rendőrség átkutatta az egyetemet, és olyan dokumentumokat foglalt le, amelyek bizonyítják, hogy Suarez vizsgája nem volt tiszta, és a játékos minden kérdést előre megkapott.

A nyomozásból az is kiderült, hogy a Juventus is “bűnrészes” volt, mivel a vezetőség felhasználta a kapcsolatait arra, hogy segítsenek Suareznek átmenni a nyelvvizsgán. A rendőrség velük szemben tovább folytatja a nyomozást.

Amikor már biztossá vált, hogy az uruguayi csatár elhagyja a Barcelonát, a Juventus volt az első érdeklődő érte, de a torinói klub kötelezővé tette Suareznek azt, hogy meg kell szereznie az olasz állampolgárságot is, hogy ha náluk akar játszani.