Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zidane maga hívta fel Szoboszlait, hogy a Realba igazoljon – sajtóhír

Először a német Bild hozta le a hírt, amit most a Real Madrid közeli AS is címlapon közöl, hogy maga Zinedine Zidane kereste fel a magyar válogatott középpályást, Szoboszlai Dominikot, hogy januárban a Real Madridba igazoljon. 

Már korábban is felmerült Szoboszlai neve a Real Madriddal, de most már egyre több hír jelenik meg arról, hogy a királyi gárda tényleg a magyar középpályást akarja megszerezni.

A német Bildre hivatkozta a spanyol AS azt írja, hogy a fővárosiak vezetőedzője, Zinedine Zidane a minap felhívta Dominikot, hogy elmondja neki, januárban szeretné, hogy a Real Madridba igazoljon. A francia tréner a hírek szerint a távozási szándékát már bejelentő Isco helyettesét látja a Salzburg középpályásában. A játékos kivásárlási ára még mindig csak 25 millió euró, ami továbbra is nagyon csábító egy ekkora tehetségért.

Szoboszlai elképesztő teljesítménye egész Európa figyelmét magára vonta, és bár eddig az AC Milan, az Arsenal és az RB Leipzig neve került szóba vele kapcsolatban, mi sem bizonyítja jobban a magyar középpályás képességeit, minthogy a Real Madrid is szeretné már megkaparintani.

Sokan gondolják azt, hogy ez a lépés még túl nagy és túl korai lenne Szoboszlai számára, és a legjobb helye az RB Salzburg testvércsapatánál, az RB Leipzignél lenne, ahol sokkal többet tudna tanulni és fejleszteni a képességeit. A német Bild is azt írja, hogy a két klub már előrehaladott tárgyalásokat folytat egymással, így egyre biztosabb, hogy a magyar játékos inkább a német élvonalban folytatja. A hírek szerint azonban Zidane épp ezt szerette volna megakadályozni a telefonhívásával.

Szoboszlai remekel ebben a szezonban (is) az RB Salzburgnál: eddig minden sorozatot figyelembe véve 17 gólból vette ki a részét 17 meccsen, ami 8 gólból és 9 gólpasszból tevődik össze. A magyar játékos ráadásul a Bajnokok Ligája csoportkörében is betalált már, ahol 5 meccsen 2 találat a mérlege.