Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elhunyt a Fradi egykori KEK-döntős játékosa

Diego Maradona és Paolo Rossi közelmúltban halálesete ezúttal a magyar futball is gyászol, hiszen a Ferencváros egykori meghatározó játékosa vesztette életét…

Hosszan tartó súlyos betegség után december 7-én – három nappal azután, hogy betöltötte 76. életévét – elhunyt dr. Pataki Miklós egykori labdarúgó. A szomorú hírt a gyászoló család osztotta meg a Nemzeti Sporttal. A temetést szűk családi körben tartják meg, a részletekről még nem született döntés.

Patakit annak idején Nagymányokon fedezték fel, a Komlói Bányász színeiben lett NB I-es futballista, középpályásként. Egy súlyos térdsérülés megtörte az ígéretesnek induló pályafutását, bátyja tanácsára Szegeden elvégezte a jogi kart, majd a diploba megszerzése után 1974-ben került az FTC-hez. Pataki részese volt a zöld-fehérek egy évvel későbbi KEK-menetelésének, első meccsét a Liverpool elleni 1-1 alkalmával játszotta a sorozatban, majd ott volt a döntőben, a Dinamo Kijev ellen 3-0-ra elveszített találkozón is, ahol az eltiltott Bálint Lászlót helyettesítette a védelemben. Mindössze három meccset játszott a Fradiban, abból kettőt a KEK-menetelés során.

Visszavonulása után a civil életben jogtanácsosként is sikeres karriert futott be.

Nyugodjék békében!