Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kihasználta riválisa botlását a Zenit

Óriási meglepetésre kikapott Szocsiban a Szpartak Moszkva, így a vele azonos pontszámmal álló Zenit, úgy léphetett pályára Dinamo Moszkva elleni rangadón, ha nem kap ki egyedül vezetheti a bajnokságot.

Ennek megfelelően kezdte a találkozót a szentpétervári csapat. Az orosz válogatottból ismerős Artem Dzyuba két góljával magabiztos előnyt szereztek az első félidőben. A 32 éves támadó második gólját büntetőből szerezte, ez volt a tizedik találata a bajnokságban.

A második játékrész elég eseménytelenül kezdődött, majd az 56. percben büntetőt kapott a Dinamo, amit Komlichenko értékesített is.
Sokáig eseménytelenül zajlott a találkozó, majd a hajrára csereként beálló Azmoun pörgette fel az eseményeket. A 82. percben egy védelmi hibát próbált meg kihasználni, de ekkor még védeni tudott a vendég csapat kapusa. Két perccel később, már  Shunin sem tudott segíteni a csapatán, Azmoun góljával eldőlt a találkozó. Azmounnak is ez volt a tizedik gólja a bajnokságban, ezzel Dzyubával ketten vezetik a góllövőlistát.

Ezzel a Zenit egyedül vezeti az orosz bajnokságot és a csapat célba veheti zsinórban harmadik, összességében nyolcadik bajnoki címét, hiszen a nemzetközi kupáktól búcsúztak, miután csupán 1 pontot szereztek a BL csoportjukban is negyedikként kiestek.

Az orosz bajnokság állása

A góllövőlista élmezőnye