Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyász: elhunyt a Topolya vezetőedzője

Sokkoló hírről számolt be a keddi délelőtti órákban a vajdasági Topolyai SC csapata, a szerb élvonalbeli együttes vezetőedzője ugyanis életét vesztette…

 

A hétfői napon elhunyt a Topolyai SC vezetőedzője, Szabó Zoltán, akinek halálát az első beszámolók szerint szívinfarktus okozta. A tréner mindössze 48 esztendős volt.

Az elhunyt szakember 2017 óta irányította a TSC csapatát, amely 2019-ben jutott fel a szerb élvonalba, és általános meglepetésre a bajnokságban elért negyedik helyezéssel rögtön kiharcolta a nemzetközi kupaszereplés jogát, ahol végül az Európa-liga selejtezőjében könnyűnek találtatott tizenegyespárbaj végén a román FCSB-vel szemben.

Szabó Zoltán játékosként megfordult a kúlai Hajdukban, az újvidéki Vojvodinában, amelynek színeiben 114 meccsen lépett pályára, majd szerepelt a belgrádi Partizanban is, amellyel két bajnoki címet és egy Jugoszláv Kupa-győzelmet is begyűjtött. Játszott még a dél-koreai Szuvonban, a japán Fukuokában is, Magyarországon pedig a Zalaegerszegben szerepelt, majd a ciprusi AEK, az apatini Mladost és a belcsényi Cement játékosa volt.

Nyugodjon békében!