Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: pontot csent a Puskás a Fehérvártól

Győzelmi kényszerrel lépett pályára Kisvárda, hiszen a találkozójuk után a közvetlen rivális Puskás Akadémia  találkozója következhetett. Azonban a Várkerti Stadion közel sem oroszlánbarlang ebben a szezonban, eddig 6 haza találkozójukon mindössze 8 pontot gyűjtöttek. 

Kisvárda – Újpest 1-1 (0-0)
Helyszín: Kisvárda,  Várkerti Stadion Vezette: Farkas Á.
Gólszerzők: Jelena (90.+1) ill. Szakály (85.)

Az egész találkozón aktívabb és veszélyesebb volt a Kisvárda, de nincs ebben semmi meglepő, hiszen a kisvárdaiak számítottak a mérkőzés esélyeseinek. Mindkét csapatnak akadtak helyzetei, de a gólokkal adósak maradtak a csapatok egészen a mérkőzés hajrájáig. A 85. percben Szakály Péter fantasztikus góljával a fővárosiak szereztek vezetést. Nem sokáig örülhettek, hiszen három perccel később büntetőt kapott a hazai csapat, azonban Fernando Viana kihagyta a tizenegyest. De még ekkor sem volt vége a drámának, a 90. percben beálló Jelena Richárd egy perccel később megszerezte az egyenlítő gólt, ezzel alakult ki a végeredmény, a két koronavírus által megtizedelt csapat párharcában.

A Fehérvárnak minden egyes pontot aranyat érhet, hiszen a Ferencváros előnye, már így is tetemes. A Puskás Akadémia játékosai pedig abban a tudatban léptek pályára, hogy tudták a közvetlen rivális Kisvárda csak döntetlent játszott.

MOL Fehérvár FC – Puskás Akadámia 1-1 (0-1)
Helyszín: Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó Vezette: Bogár G.
Gólszerzők: Bamgboye (59.) ill. Knezevic (19.)
Kiállítva:ill. Mance (79.)

Az első félidőben a Puskás szerezte meg a vezetést Knezevic bombagóljával. A horvát légiósnak mindössze a második gólja volt a szezonban.
A válaszra az 59. percig kellett várni, ekkor Funsho Bamgboye vette be a vendégek kapuját. A mérkőzés hajrájára emberelőnybe került a hazai csapat, Antonio Mance jutott a kiállítás sorsára. Az emberelőnyt nem tudta gólra váltani a Fehérvár, így marad a csalódás keltő döntetlen.

Az NB I állása

A góllövőlista élmezőnye