Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cristiano Ronaldo csaknem 60 éve nem látott bravúrt vitt véghez

A Juventus szombat esti sima győzelme alkalmával a torinói gárda ötszörös aranylabdás klasszisa újabb két gólt szerzett, mellyel az olasz bajnokság (Serie A) történetében ritkán látott magasságokba emelkedett…

Cristiano Ronaldo a Parma elleni duplájával a 2020-as naptári esztendőben 33 gólnál tart az olasz bajnokságban (Serie A), melyre utoljára a Juventus egykori kiváló csatára, Omar Sivori volt képes utoljára még az 1961-es évben.

Őt megelőzően sem sokan jutottak ilyen magasságokban, CR7 mindössze a negyedik olyan játékos, aki ennyiszer volt eredményes a liga történetében. Az abszolút rekorder Felice Borel a maga 41 góljával az 1933-as esztendőből, míg Gunnar Nordahl 36-szor volt eredményes 1950-ben. Utóbbit akár még be is foghatja a portugál, hiszen a Juventusnak jövő kedden még lesz egy bajnokija idén a hosszú hetek óta nyeretlenül vergődő Fiorentina ellen.

A 35 éves portugál zseni a szombati duplájának köszönhetően 9 meccsen szerzett 12 góljával átvette a vezetést a Serie A góllövőlistáján, csapatát pedig a harmadik helyen egyetlen pontra felzárkóztatta az éllovas AC Milan mögé.

Ronaldo a két és fél évvel ezelőtti leigazolása óta 73 pályára lépés alatt 64 gólt szerzett az olasz bajnokságban, minden sorozatot figyelembe véve pedig 102 meccsen 81 alkalommal vette be az ellenfelek kapuit a Juventus dresszében.