Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

CONCACAF BL: mexikói csapat lett a végső győztes – videóval

Magyar idő szerint szerdára virradóra rendezték meg az Észak-amerikai Bajnokok Ligája-sorozat döntőjét a mexikói Tigres UANL és az amerikai Los Angeles FC csapatai között…

 

A Tigres UANL gárdája hátrányból fordítva aratott 2-1-es győzelmet az egyik legjobbját eltiltás miatt nélkülöző Los Angeles FC felett a CONCACAF Bajnokok Ligája orlandói döntőjében. Az első játékrész során mindkét csapat előtt csak kisebb lehetőségek adódtak, a vezetést egyik fél sem tudta megszerezni. A folytatásból negyedóra telt el, amikor Kayé bejátszásából az uruguayi Diego Rossi a kifutó kapus felett közelről a hálóba emelve volt eredményes, ezzel vezetéshez juttatva az LAFC-t. A bekapott gól némileg megzavarta a mexikói társulatot, és további helyzetei voltak az amerikaiaknak, ám a második gólt nem tudták megszerezni. Ehelyett az utolsó húsz percen belülre fordulva egy szöglet utáni fejes jóvoltából Hugo Ayala egyenlítette ki a találkozó állását. Újabb tíz perccel később a fordítás is összejött a mexikói csapat számára, Rodríguez elfutását követően André-Pierre Gignac a tizenhatos vonaláról lőtt laposan a hálóba. A hátralévő időben a Los Angeles hiába próbálkozott, a Tigres biztosan megtartotta egygólos előnyét és az esélyeknek megfelelően begyűjtötte a kontinens legjobbjának járó elismerést.

A Tigres három elvesztett döntő (2016, 2017, 2019) után először ért fel a trónra, egyúttal a 36. mexikói győzelem született a sorozat történetében.

Tigres UANL – Los Angeles FC 2-1 (0-0)
Gólszerzők: H. Ayala (72.), Gignac (84.), ill. D. Rossi (61.)