Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING: megvan Tuchel utódja, a PSG kinevezte a sztáredzőt – hivatalos

A francia élvonalbeli bajnokságban szereplő Paris Saint-Germain a hivatalos honlapján jelentette be, hogy 2022 nyaráig a klub egykori játékosa, Mauricio Pochettino irányítja az együttest.

A 48 esztendős szakember a nemrégiben menesztett Thomas Tuchelt váltja a fővárosiak kispadján. Az argentin tréner másfél éves kontraktusa opciós joggal további egy szezonnal meghosszabbítható. Pochettino futballistaként 2001 és 2003 között erősítette a PSG-t.

„Nagyszerű emlékeim vannak a Parc des Princes atmoszférájáról, így különösön is büszke vagyok az újdonsült pozíciómra. Óriási ambícióval és alázattal vágok bele az új projektbe, minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a sikerekért” – nyilatkozta Pochettino a Paris honlapjának.

Pochettino legutóbb a Tottenham Hotspur menedzsere volt, legnagyobb sikere a 2019-es Bajnokok Ligája döntő, amelyet azonban az észak-londoniak elveszítettek a Liverpool ellen.

A PSG a vártnál többet botladozik a bajnokságban, ezért is köszönték meg Tuchel munkáját – az egyesület jelenleg a 3. helyen áll a Ligue 1 tabelláján. A párizsiak a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között is érdekeltek, ellenfelük az FC Barcelona lesz.