Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét klubot válthat a magyar vándormadár

A 2020-as naptári esztendővel lejárt a magyar válogatott egykori játékosának szerződése uruguayi csapatánál, és egyelőre nem tisztázódott, hogy meg fogják újítani a megállapodását, vagy ismét új kihívásokat kell keresnie magának…

 

Vadócz Krisztián tavaly januárban szerződött a patinás uruguayi Penarol csapatához, ahová egykori játékostársa, a világsztár Diego Forlán hívására érkezett, ám az edzői karrierje elején lévő szakembert ősszel menesztették a csapattól, és később a rutinos magyar játékosnak is kevesebb lehetőség jutott.

A 35 éves középpályás a Honvéd színeiben színeiben kezdte karrierjét, majd 2002-től 2005-ig erősítette az első csapatot, mielőtt tartalmas légiós pályafutásba kezdett, mely során megfordult Hollandiában, Spanyolországban, Svájcban, Dániában, Indiában, Ausztráliában és Hong Kongban egyaránt, miközben menet közben többször hazatért. Kalandozó életmódja során Indiában sodorta őt össze az élet az akkoriban levezető uruguayi klasszissal, Forlánnal, aki edzői karrierje megkezdése alkalmával csábította Vadóczot az 50-szeres nemzeti bajnok csapathoz.

Uruguayi médiaértesülések szerint klubja nem fog új szerződést ajánlani az egykori 40-szeres magyar válogatott középpályásnak, de egyelőre ezt sem vehetjük biztosra.

Vadócz a 2020-as idény során 18 tétmérkőzésen lépett pályára csapata színeiben, és első magyarként pályára léphetett a Libertadores-kupában, melyből a csoportkör végeztével esett ki a Penarol, az uruguayi bajnokságban pedig a negyedik helyen végzett.