Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megfertőződött a vírussal a Napoli sérült játékosa

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Napoli együttese az új év első napján megerősítette, hogy a másfél hónapja harcképtelen játékosának visszatérését követően pozitív lett a koronavírus-tesztje…

 

A Napoli csütörtöki tájékoztatása értelmében a vállsérülése és a téli szünete után a csapathoz visszatérő Victor Osimhen legutóbbi koronavírus-tesztje pozitív lett. A játékos tünetmentes, társaival nem találkozhatott, és megkezdte a házi karantént.

Az olasz csapat vezetősége és a súlyos betegséggel küzdő Gennaro Gattuso vezetőedző egyaránt rendkívül mérges a fiatal nigériai támadóra, aki a napokban több videót is posztolt arról, hogy egy nagyobb baráti társaságban bulizik, mindenféle óvintézkedések betartása nélkül, ráadásul sérült vállát sem pihentette megfelelően.

A múlt nyáron a Lille OSC csapatától klubrekordot jelentő 70 millió euró ellenében szerződtetett Osimhen nagyszerű formában kezdte az aktuális idényt, első hat bajnokiján két gólt és egy asszisztot jegyzett, majd november 13-án a nigériai válogatott Afrikai Nemzetek Ligája-selejtezőjén súlyos vállsérülést szenvedett. Rehabilitációja a finisbe ért volna, ám a csapattal közös tréningek megkezdésére egy darabig még biztosan várnia kell.

Olasz lapinformációk szerint a nápolyi egyesület fontolóra vette, hogy pénzbüntetéssel sújtja felelőtlensége miatt a játékosát.

A Napoli csapata 13 lejátszott mérkőzést követően 25 ponttal az ötödik helyen áll a Serie A-ban, miután jelentős sérüléshulláma következtében az utolsó három 2020-as bajnokin csak egyetlen pontot gyűjtött. Gattuso legénysége a vasárnapi folytatásban a Cagliari vendége lesz.