Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Martínez mesterhármasával pusztított az Inter – videóval

A másfél hetes karácsonyi szünetet követően a vasárnapi játéknapon (Serie A) teljes fordulóval tért vissza az olasz bajnokság (Serie A) 2020-2021-es kiírásban, mely során ebéd után a győzelmi szériában lévő Inter fogadta a kiesés elől menekülő Crotone gárdáját…

 

Az Inter csapata egy elképesztően gólgazdag mérkőzésen, 6-2-es győzelmet aratott a Crotone együttesen ellen. Noha a milánóiak voltak a mérkőzés esélyesei, a vezetést mégis a vendégek szerezték meg, miután egy kis szöglet után Nicoló Zanellato fejelte a hálóba pályafutása első Serie A-s találatát. A korai hátrányba kerülés nem igazán rázta meg Antonio Conte csapatát, és kisvártatva Lukaku kiugratásából Lautaro Martínez egyenlítette ki a mérkőzés állását. Újabb tíz perccel később pedig már a hazaiak örülhettek az előnynek, egy nagyszerű akció végén Barella kapu elé tett bejátszását ugyanis a menteni igyekvő Marrone sodorta a saját hálójába Martínez szorításában. Öt perccel később viszont már ismét egyenlő volt az állás, mivel egy videóbírós jelenetet követően a játékvezető büntetőt ítélt a Crotone javára, melyet Vladimir Golemic biztos lábbal értékesített. A szünet előtt Martínez akár újra előnyhöz juttathatta volna csapatát, Cordaz azonban bravúrral védte kísérletét. A folytatásból nem telt el negyedóra sem, és Brozovic lekészítéséből ismét Lautaro Martínez volt eredményes a kifutó kapus felett a léc alá emelve. Újabb négy perccel később pedig először lépett el kettővel az Inter, miután Bastoni hosszan előre ívelt labdája után Romelu Lukaku lefordult őrzőjéről és a hálóba tüzelt. Az utolsó tíz perchez közeledve Lautaro Martínez volt jókor, jó helyen és közvetlen közelről a hálóba bólintott egy kipattanót, megszerezve ezzel önmaga harmadik és csapata ötödik gólját a mérkőzésen. A végeredményt Achraf Hakimi találata állította be a finisben, így az Inter nyolcgólos meccsen aratta sorozatbeli nyolcadik győzelmét a bajnokságban, és állt – minimum átmenetileg – újra az élre.

Inter – Crotone 6-2 (2-2)
Gólszerzők: L. Martínez (20., 57., 78.), Marrone (31. – öngól), Lukaku (64.), Hakimi (87.), ill. Zanellato (12.), Golemic (36. – büntetőből)

 

A 15. forduló további programja

Vasárnap:
15:00 AS Roma – Sampdoria (tv: Digi Sport 1)
15:00 Atalanta – Sassuolo
15:00 Cagliari – Napoli (tv: Digi Sport 2)
15:00 Fiorentina – Bologna
15:00 Genoa – Lazio (tv: Digi Sport 3)
15:00 Parma – Torino
15:00 Spezia – Hellas Verona
18:00 Benevento – AC Milan (tv: Digi Sport 2)
20:45 Juventus – Udinese (tv: Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye