Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi klasszis ülhet le a szerb válogatott padjára – sajtóhír

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az Európa-bajnokságról való lemaradást követően leváltották posztjáról a szerb válogatott szövetségi kapitányát, hamarosan pedig beiktathatják az utódot…

A szerb labdarúgó-szövetség (FRS) december közepén jelentette be, hogy közös megegyezéssel felbontották Ljubisa Tumbakovics szövetségi kapitány érvényes szerződését. A neves A Szportszki zsurnal sportnapilap szerint azután, hogy Dragan Sztojkovics, a Crvena zvezda egykori sztárja nemet mondott a szövetségi kapitányi posztra, a válogatott kispadjára majd a korábbi gólerős támadó, Szavo Milosevics ülhet le.

A 47 éves Milosevics a maga idejében játékosként 102 alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, ezen mérkőzéseken pedig 37 gólt számlált. Fénykorában klubszinten többek közt olyan csapatok alkalmazásában fordult meg, mint az Aston Villa, a Real Zaragoza, vagy a Parma együttese.

A szerb nemzeti együttes nem jutott ki a jövő nyárra halasztott Európa-bajnokságra, mivel a Nemzetek Ligája playoff elődöntőjében ugyan hosszabbításban legyőzték Norvégiát, a döntőben tizenegyesekkel alulmaradtak Skóciával szemben. Ráadásul a Nemzetek Ligája B divíziójának csoportjában is csak harmadik lett a magyar és az orosz válogatott mögött, a bennmaradását az utolsó körben biztosította a törökök megelőzésével.

A szerbek a jövő tavasszal kezdődő világbajnoki selejtezősorozatban Portugáliával, Írországgal, Azerbajdzsánnal és Luxemburggal szerepelnek egy csoportban.