Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Nem az új Puskás akarok lenni” – Szoboszlai

A német élvonalbeli bajnokságban szereplő RB Leipzig legújabb igazolása, a magyar válogatott Szoboszlai Dominik megtartotta első hivatalos sajtótájékoztatóját az átigazolása óta. A mindössze 20 esztendős futballista többek között beszélt a klubon belüli honfitársairól, valamint a legendás Puskás Ferencről is.

Szoboszlai közölte, hogy az előzetes hírekkel ellentétben nem a Borussia Dortmund ellen fog debütálni.

„Az utolsó néhány salzburgi meccsemen nem voltam teljesen egészséges. Az edzéseket emiatt csak februárban fogom elkezdeni. Minden nap keményen fogok dolgozni azért, hogy gólokkal és előkészítésekkel segítsem a csapatot” – nyilatkozta jelenlegi állapotáról Szoboszlai, aki a nevének a helyes kiejtését is ismertette a német újságírókkal.

„Megpróbálok minél hamarabb bekerülni a kezdőcsapatba. Sokoldalú játékosnak tartom magam, a középpálya és a támadóharmad összes részén jól érzem magam. Természetesen annak külön örülök, hogy két válogatottbeli csapattársammal is együtt küzdhetek a sikerekért.”

„Megtisztelő, hogy Puskás Ferenccel hoznak engem párhuzamba. Gyerekként ő volt a példaképem. Ugyanakkor nem akarom, hogy az új Puskásként emlegessenek engem, én továbbra is Szoboszlai Dominik leszek. Magamra fókuszálok, szeretem fejleszteni a képességeimet. A legjobbat szeretném magamnak” – világított rá saját elképzeléseire a magyar nemzeti csapatot az Eb-re kilövő játékos.

Szoboszlai nagyjából 20 millió euróért cserébe lett a Leipzig labdarúgója, szerződése 2025 nyaráig szól.