Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Akár már ma este visszatérhet Ibrahimovic

Ugyan a napokban arról szóltak a hírek, hogy továbbra sincs bevethető állapotban az AC Milan veterán klasszisa, egy másik sérüléssel bajlódó húzóemberrel együtt ott lesz a csapattal a ma esti találkozón…

 

Az AC Milan együttese a szombat kora délutáni órákban hozta nyilvánosságra Stefano Pioli meccskeretét az olasz bajnokság (Serie A) 17. fordulójának szombat esti, Torino elleni mérkőzésére, melyben két nagy visszatérőt is köszönthetnek a Rossoneri drukkerei.

A november 22-e óta harcképtelen Zlatan Ibrahimovic az új év első napjain állt ismét edzésbe, és kiválása óta most először került be újra a keretbe. Ugyancsak tagja a névsornak a Juventus elleni vesztes rangadón izomhúzódást szenvedő Hakan Calhanoglu, akivel kapcsolatban az első hírek még a kihagyását szellőztették meg.

A 39 éves svéd kiválóság amikor játszik, akkor elképesztő mértékben szállítja a gólokat és bármikor húzóembere csapatának, óriási lökést ad jelenléte a társaknak viszont óhatatlanul egyre többször bajlódik sérülésekkel. Ibra a Rossoneri 2020-2021-es szezonbeli 21 tétmeccséből 11-et kihagyni kényszerült kondíciójából kifolyólag. Noha a 6 bajnokin 10 gólt szerzett, összességében pedig 11 gólos 10 pályára lépésről.

Kettejük játéka ellenére még mindig több sebből vérzik a Milan, amely sérülés miatt továbbra is kénytelen nélkülözni Alexis Saelemaekers, Matteo Gabbia és Ismael Bennacer játékjogát, míg Ante Rebic és Rade Krunic a napokban pozitív koronavírus-tesztet produkált.