Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Sancho és Haaland remekelt, a Dortmund simán verte a Lipcsét – videóval

A német élvonalbeli bajnokság 15. fordulójának szombat esti rangadóján az RB Leipzig nem tudta kihasználni a listavezető Bayern München botlását, ugyanis Julian Nagelsmann együttese hazai pályán 3–1-es vereséget szenvedett a Borussia Dortmund ellen.

Az összecsapás első félideje egyáltalán nem a várakozásoknak megfelelően alakult, ugyanis szinte helyzet nélkül zárult a játékrész. A Szoboszlai Dominiket sérülés miatt egyelőre nélkülöző, ám Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló Leipzig többet birtokolta a labdát, a BVB viszont a szervezettségével megsemmisítette a hazaiak játékát.

A fordulást követően a sárga-feketék magasabb fokozatba kapcsoltak: ennek az 55. percben meg is lett az eredménye, Erling Haaland előkészítéséből Jadon Sancho volt eredményes. A dortmundi henger ezt követően sem állt le, Haaland a találkozó utolsó harmadában duplázni tudott. A lipcseiek a véghajrában a csereként beállt Alexander Sörloth révén szépítettek, ennél többre azonban már nem maradt idejük.

A Leipzig tehát elszalasztotta a lehetőséget, hogy a Bundesliga élére álljon, míg a Dortmund átvette a 4. helyet az Union Berlintől – Edin Terzic alakulata 5 pontra van a Bayerntől.

RB Leipzig – Borussia Dortmund 1–3 (0-0)
Gólszerzők: Sörloth (90.), ill. Sancho (55.), Haaland (71., 84.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Mönchengladbach 3–2 Bayern München

Szombat
Freiburg 5–0 Köln
Leverkusen 1–1 Werder Bremen
Mainz 0–2 Frankfurt
Schalke 4–0 Hoffenheim
Union Berlin 2–2 Wolfsburg

Vasárnap
15:30 Augsburg – VfB Stuttgart
18:00 Bielefeld – Hertha BSC

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: