Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa Diego Maradona: a Boca Juniors jutott a döntőbe – videóval

Az elmúlt hétvégi Superclásico után szombaton rendezték meg az idei argentin bajnoki kiírás (Copa Diego Armando Maradona) második szakaszának zárófordulójának mérkőzéseit, köztük a két gigász aktuális találkozóit…

A Boca Juniors számára az Argentinos Juniors elleni 2-2-es döntetlen is elég volt az Estádio Diego Armando Maradonában ahhoz, hogy a csoportja megnyerésével bejusson az első alkalommal megrendezett sorozat fináléjába. A két csapat fordulatos mérkőzést játszott egymással, hiszen a vezetést az Argentinos szerezte meg Diego Sosa korai góljával, ám a Boca hamar válaszolni tudott Mauro Zarate jóvoltából, majd a korábban büntetőt hibázó Ramón Ábila találatával a fordítást is végrehajtottak. A házigazda a legvégén Fausto Vera egyenlítette ki a találkozó állását, de a Bichónak mindenképpen győznie kellett volna a döntőhöz, mert egy ponttal kevesebbet gyűjtöttek, mint a Boca, így számukra ez nem volt elegendő az üdvösséghez.
Argentinos Juniors – Boca Juniors 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Sosa (10.), Vera (87.), ill. Zarate (24.), Ábila (61.)
Kiállítva: Vera (90+11.), ill.

 

A csoport másik kulcsfontosságú mérkőzésén a Libertadores-kupában is súlyos vereséget szenvedő River Plate újabb pofonba szaladt bele, hiszen 2-0-ra veszített az Independiente ellen. A Rojo mindkét gólját a 18 esztendős Alan Velasco szerezte, aki a második szakasz öt meccsét így négy találattal zárta. A Boca pontvesztésével a River győzelem esetén kiharcolta volna a döntőbe jutást, döntetlennel pedig a sorsolást (!), így azonban egy pont előnnyel a “genovaiak” végeztek a csoport élén, Marcelo Gallardo legénysége pedig néhány napon belül két komoly fiaskót szenvedett el.

River Plate – Independiente 0-2 (0-2)
Gólszerzők: ill. Velasco (25., 40.)

 

 

A bajnokság aktuális állása

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!