Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: elmarad az elnökválasztás

Egybehangzó spanyol lapértesülések szerint biztossá vált, hogy az eredeti tervekkel ellentétben a járványhelyzet miatt nem tudják megrendezni a Barcelona új elnökválasztását januárban…

Spanyol lapinformációk szerint eldőlt, hogy a korábbi tervekkel ellentétben nem tudják január 24-én megrendezni a Barcelona elnökválasztását, mivel a járványhelyzet miatt a szavazók közel fele nem tudna részt venni a voksoláson, elektronikus szavazásra alkalmas rendszer pedig nem áll a klub rendelkezésére.

Mint ismeretes, az eddigi elnök, Josep Maria Bartomeu tavaly októberben mondott le posztjáról, miután november első napjaiban bizalmatlansági szavazást készültek tartani ellenük. A sportvezető álláspontja szerint ezt azért nem hagyta, mert nem akarta, hogy az idősebb, szavazásra jogosult klubtagok az egészségüket kockáztatva tömegesen a szavazóurnákhoz vonuljanak.

Az elnökválasztáson három jelölt mérettetheti meg magát: a toronymagas esélyes korábbi elnöke, Joan Laporta mellett Victor Font és Toni Freixa harcolnak a posztért.

Ezáltal az is eldőlt, hogy a katalán klub nem tud senkit igazolni a téli átigazolási időszakban, mivel a klub élén nincs olyan vezető, akinek lenne jogköre arra, hogy a transzfereket hivatalosan is lezárja.